Bola (Forța Dreptei) promite război în toată regula din cauza creșterii veniturilor demnitarilor: „O asemenea ABERAȚIE eu NU pot să votez! Parcă e-n ciuda țării!”

Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 91 de voturi pentru, 22 împotrivă, împotrivă şi 4 abţineri, un proiect de aprobare a unei Ordonanţe în care a fost introdus un amendament care prevede majorări ale indemnizaţiilor demnitarilor, începând cu Președintele, miniștrii și parlamentarii și până la aleșii locali. Cu doar câteva ore înainte, Curtea Constituţională admisese sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările din sistemul public, care prevedeau creşterea indemnizaţiilor parlamentarilor. Senatul este primă Cameră sesizată, astfel că votul final va fi dat de Camera Deputaţilor.

După vot, deputatul constănțean al Forței Drepte, Bogdan Bola, a cedat cu nervii, a vorbit despre jumătatea roșie a USL, despre peneliști, nu liberali și despre faptul că… nu va vota niciodată un asemenea proiect:

„Ieri, senatorii PSD PNL UDMR și AUR au votat creșteri salariale pentru parlamentari şi primari. Jumătatea roșie a USL 2.0 a transmis, după câteva ore, că nu este de acord ca salariile parlamentarilor să fie majorate (noaptea minții). Ceilalți tac mâlc, înafară de senatorul penelist (că liberal nu e) Guran. În timp ce o țară întreagă nu știe cum să-și plătească facturile tot mai mari, milioane de români care efectiv sunt îngroziți de cheltuielile tot mai ridicate pentru a supraviețui, individul acesta ne explică despre cum parlamentarii și primarii trebuie să învețe să fie „bogați și cinstiți”. Nu, nu românii, doar unii dintre ei. Foarte puțini! O mai mare mizerie nu prea ți-e dat să auzi..! Am prieteni buni care sunt primari, pe care îi stimez din toată inima, dar o asemenea aberație eu nu pot să o votez. Iar când va ajunge proiectul de lege în Camera Deputaților, voi vota împotrivă, chiar dacă aș fi un beneficiar direct al acestei inițiative. Știu că așa vrea USL 2.0 să vă cumpere și să își asigure voturile voastre, dragi primari, dar la o asemenea propunere, parcă în ciuda întregii țări, chiar trebuie respinsă!”, a transmis deputatul Bola.

Între timp, PSD s-a sucit și, prin vocea prim-vicepreședintelui Sorin Grindeanu, va „repara această greșeală” în Cameră. Grindeanu spune că votul de miercuri privind majorarea indemnizațiilor demnitarilor a reprezentat „o surpriză” pentru el: „Spiritul ăsta de a vota cam tot ce vine din partea unei formațiuni din coaliție nu cred că e totdeauna corect”.

„Sunt parlamentar. Eu zic că indemnizația de acum e absolut decentă. Este decent. Nu există motive să fie crescută. Pentru mine a fost o surpriză votul din Senat de ieri (miercuri – n.r.), dar camera decizională e Camera Deputaților. Am convingerea, de fapt am și discutat cu liderul de grup, e și decizia PSD, sunt convins că a fost o greșeală ceea ce s-a întâmplat la Senat. Camera Deputaților va repara această greșeală”, spune Sorin Grindeanu. „Spiritul ăsta de a vota cam tot ce vine din partea unei formațiuni din coaliție nu cred că e totdeauna corect”, încheie Grindeanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.