Avocatul Poporului de la Zagreb: „Croaţia şi România, singurele ţări din UE care mai sancţionează prostituatele”

Croaţia şi România sunt singurele ţări din Uniunea Europeană care sancţionează prostituatele, informează cotidianul croat Vecernji List, care îl citează pe Avocatul Poporului de la Zagreb.

Avocatul Poporului croat, Visnja Ljubicic, și Opoziția parlamentară susţin dezincriminarea și reglementarea prostituţiei ca orice altă muncă, prin asigurări de sănătate, pensie şi program de lucru. Ei consideră că ar trebui copiat modelul Suediei de incriminare a clienţilor şi dezincriminare a prostituatelor.

Citând date ale Ministerului de Interne pe 2022, Avocatul Poporului pentru egalitate de gen a declarat că serviciile sexuale sunt în general furnizate de femei, care sunt urmărite penal, fapt ce demonstrează dimensiunea de gen a prostituţiei.

Visnja Ljubicic a mai afirmat că în ultimii cinci ani numărul infracţiunilor de prostituţie a fost aproape neglijabil, iar Croaţia şi România au rămas singurele state membre UE care sancţionează prostituatele, precizează Agerpres.

Potrivit experților consultați de Institutul de Ştiinţe Sociale ”Ivo Pilar”, prostituţia e în primul rând un rezultat al sărăciei și problemelor din familie, mai degrabă decât un mod raţional de a câştiga bani.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Avocatul Poporului de la Zagreb: „Croaţia şi România, singurele ţări din UE care mai sancţionează prostituatele”

  • marți, 23 ianuarie 2024 la 11:49
    Legătură permanentă

    Legalizarea prostitutiei ar duce si la calitatea superioara a prestatiei in conditii de igiena reglementata.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *