Autoritatea Navală va monta un baraj antipoluare în jurul navei care a explodat, pentru a proteja zona de eventualele scurgeri de hidrocarburi

Nava sub pavilion Togo care a suferit în această dimineață  o explozie a fost remorcată de o navă aparținând Administrației Fluviale a Dunării de Jos către Golful Musura și a fost eșuată în siguranță. Operațiunea s-a finalizat în jurul orei 15.00. Se va monta un baraj antipoluare în jurul navei pentru a proteja zona de eventualele scurgeri de hidrocarburi, anunță Autoritatea Navală. Navigaţia nu a fost afectată din cauza incidentului. Totodată, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel  Constanța a deschis un dosar de urmărire penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • Distrugerea ori avarierea unei nave  ori a încărcăturii acesteia, prev.de art 14 alin.2 din Legea Nr. 191/2003
  • Plasarea pe o navă a unui dispozitiv, obiect ori a unei substanțe apte să distrugă nava sau să cauzeze  acesteia ori încărcăturii pagube de natură să pună în pericol siguranța navigației, prev. de art. 15 din Legea Nr. 191/2003.

Vă reamintim că la ora 6.50 nava sub pavilion Togo a raportat o explozie  în zona  compartimentului maşină şi s-a solicitat abandonul navei. Cargoul se afla la aproximativ 7Mm est de canalul Sulina la momentul producerii deflagrației.

Autoritatea Navală Română, prin intermediul MRCC a solicitat de urgenţă asistenţa navei ARSVOM SAR Ares şi a unei nave aparţinând Poliției de Frontieră pentru salvarea celor 12 membri de echipaj. Salvatorii au ajuns imediat la locul incidentului, iar echipajul a fost preluat în siguranţă şi transportat în Portul Sulina.

Nava cargo SEAMA are o lungime de 90m şi 14m lăţime. Aceasta a ajuns în rada Portului Sulina în data de 12 septembrie şi aştepta intrarea pe canalul Bîstroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *