Atmosferă de priveghi la ADU, deși au câștigat 40 de primării. Scorul slab național duce la revoltă împotriva lui Drulă

Liderii Alianței Dreapta Unită (ADU) sunt în alertă începând de aseară și numără fiecare vot, asta pentru că rezultatul la alegerile europarlamentare este unul dezastruos și mult sub așteptări. Conform numărătorii paralele, ADU ar fi la 7,2%, un scor mult sub ceea ce era preconizat. La USR este o atmosferă extrem de sumbră, iar Elena Lasconi deja i-a cerut demisia lui Cătălin Drulă. La acest scor cele 3 partide ar trimite în Parlamentul European doar 2 europarlamentari, un rezultat cu adevărat dezastruos și mult sub așteptările liderilor celor 3 partide. De asemenea, în USR sunt tot mai multe voci ca cer destrămarea Alianței Dreapta Unită, considerând că asocierea USR cu Ludovic Orban și Traian Băsescu le-a adus numai deservicii.

În ultimele ore, cele trei partide au organizat ședințe separat, dar urmează și o ședință comună a Alianței Dreapta Unită, care se anunță a fi una incendiară. Candidații USR au câștigat la nivel național cel puțin 40 de primării, conform numărătorii paralele a partidului, au declarat luni dimineață surse din formațiune pentru stiripesurse.ro. USR a recâștigat primăriile Timișoara și Bacău, iar primăria Câmpulung a fost câștigată cu peste 70% din voturi, conform surselor din partid. Printre localitățile unde primarii USR au câștigat un nou mandat se numără Cernești (Maramureș), Întorsura Buzăului (Covasna), Dumbravita (Timis), Garbovi (Ialomița).

„Avem 40 de primari momentan, dar este posibil să mai crească numărul acestora”, au declarat sursele citate.

Primării noi câștigate de USR, față de alegerile precendente, sunt la Cocu (Argeș), Dumbrăvița (Brașov), Bogdănești (Vaslui), Tritenii de Jos și Cojocna (Cluj), Turnu Roșu și Mihaileni (Sibiu), Ghindărești (Constanța), Corbeanca (Ilfov), Crevedia Mare (Giurgiu). USR a mai câștigat și primăria Cisnădie (Sibiu), conform surselor citate. Cel mai mare eșec al USR este pierderea primăriei Brașov.

„La Iași am ieșit pe locul 2 din  cauza lui Cosette Chichirău, care a rupt din voturile de dreapta. Procentele lui Bodea plus Chichirău îl depășeau pe Chirica”, au spus sursele din USR.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *