ANRE începe controalele la furnizorii de energie electrică

ANRE a demarat acțiuni de control inopinate la o serie de operatori de distribuție a energiei electrice, în contextul în care tot mai mulți clienți finali se plâng de valorile mari ale facturilor de energie electrică, anunță instituția. ANRE verifică modul de îndeplinire a obligației legale privind citirea indexului grupului de măsurare al clienților casnici la un interval de maximum 3 luni, în vederea emiterii facturilor de regularizare. Companiile controlate sunt Distribuție Energie Electrică România, Distribuție Energie Oltenia, Delgaz Grid, E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea.

Importanța citirii indexului aparatului de măsură de către operatorul de distribuție și transmiterea acestuia furnizorului este esențială întrucât furnizorul are obligația facturării cantităților reale de energie electrică consumate, pe baza acestui index. ANRE a mai efectuat acțiuni de control, având aceeași tematică, aplicând operatorilor de distribuție de energie electrică, pentru fapte săvârșite în perioada 01.05.2020-31.12.2021, sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.860.000 lei, după cum urmează: Distribuție Energie Electrică România – 1.070.000 lei; Distribuție Energie Oltenia – 590.000 lei; Delgaz Grid- 800.000 lei; E-Distribuție Muntenia- 800.000 lei; E-Distribuție Banat- 800.000 lei; E-Distribuție Dobrogea – 800.000 lei.

În anul 2022 ANRE a primit un număr de 615 petiții în legătură cu necitirea indexului aparatului de măsurare a energiei electrice de către operatorii de distribuție a energiei electrice.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *