Angajator cu… 800 de angajați fără contract de muncă! Budăi: „Am cerut toleranţă ZERO pentru astfel de cazuri!”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis vineri, după descoperirea angajatorului cu 800 de lucrători fără contract de muncă, că le-a solicitat inspectorilor de muncă toleranţă zero la astfel de cazuri, pentru că aceşti lucrători nu beneficiază de asigurare de sănătate şi nici de pensie. Ministrul anunţă intensificarea verificărilor în perioada următoare, pentru a descuraja astfel de comportamente din partea unor agenţi economici.

Inspectorii de muncă au depistat un angajator din Bucureşti, cu activitate în domeniul transportului de persoane, care avea peste 800 (!!!) de lucrători fără contract de muncă! Repet, peste 800!”, scrie ministrul pe Facebook. El arată că „le-a solicitat inspectorilor de muncă toleranţă zero la astfel de cazuri, dat fiind faptul că aceşti lucrători nu beneficiază de asigurare de sănătate şi nici de pensie”.

„Vom intensifica verificările în perioada următoare, pentru a descuraja astfel de comportamente din partea unor agenţi economici, pe care le consider intolerabile!”, mai anunţă ministrul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.