Anchetă internă la Poliția Locală Constanța, după ridicarea mașinii unei persoane cu dizabilități. Ovanesian: „Suma NU poate fi restituită, pentru că sunt bani publici! Din punctul meu de vedere, de profesionist, legea a fost respectată”

City managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, alături de purtătorul de cuvânt al Primăriei, Doru Iordache și directorul Poliției Locale Constanța, Ionuț Dumitru, au organizat joi o conferință de presă, prima din 2023. Per ansamblu, a fost vorba de bilanțul Poliției Locale Constanța pe anul trecut, însă discuția s-a purtat mai degrabă în jurul scandalului iscat în primele zile ale acestui an, în parcarea unui centru comercial din oraș, unde a fost ridicată o mașină a unei persoane cu dizabilități.

Au fost tensiuni mari atunci, astfel că după bilanțul prezentat de Ionuț Dumitru s-a discutat numai despre acest subiect.

„În momentul de față, tot incidentul este analizat, iar la încheierea acestor verificări dacă se va constata că polițiștii au săvârșit vreo abatere, vom dispune măsuri”, a spus Ionuț Dumitru.

Defensiva Primăriei a fost condusă de Ovanesian, care a precizat faptul că „legea a fost respectată”:

„Juridic și legal, suma de 570 de lei reprezintă echivalentul prestației societății comerciale care a ridicat mașina și a transportat-o. E prețul pe care-l primește pentru asemenea servicii. Suma ar trebui restituită tot de respectiva societate. Adică Confort Urban. Toate sumele astea – că e contravențională, că e vorba de cei 570 de lei – reprezintă bani publici. Indiferent de orice culpă, dacă va fi constatată, a polițistului local, e vorba de bani publici care nu pot fi restituiți. Legea a fost respectată, în opinia mea, juridică, de profesionist în materia dreptului. Despre atitudinea polițistului local, dați-ne voie să nu comentăm, momentan, el face obiectul unei cercetări administrative, disciplinare, iar orice opinie exprimată de un decident poate influența maniera de desfășurare a cercetării. (…) Nu vreau să exprim nici o opinie în acest moment, deși nu am atribuții de coordonare a Poliției Locale, sunt un factor de decizie în Primărie. Nu am voie să exprim o opinie, nu este corect față de polițistul local”, a spus Ovanesian.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *