ANAF a controlat firmele de curierat care livrează mâncare: Nu s-au declarat… 4,8 milioane ore de muncă!

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat că operațiunea Cronos, iniţiată împreună cu inspectoratele de muncă se va extinde la nivelul întregii țări. Heiuș a declarat că au fost selectate deja 300 de firme care urmează să fie verificate în lunile următoare.

Trag în semnal de alarmă: cei care practică acest sistem să renunțe la el, să înțeleagă că este corect pentru oamenii care lucrează pentru dumnealor să fie angajați cu acte în regulă, să li se plătească salariile corect pentru munca pe care o prestează și să-și achite obligațiile către bugetul de stat”, a declartat Heiuș.

Acțiunea Cronos a început cu verificări și la firmele de curierat care livrează mâncare, agenţii constatând că nu s-au declarat 4,8 milioane ore de muncă: „Într-o primă etapă, au fost identificate aproape 200 de societăți partenere ale celor mai mari platforme din România, care în perioada 2019 – 2022 nu au declarat aproximativ 4,8 milioane de ore de muncă prestate de curieri, care nu au fost achitate impozitele și contribuțiile aferente”.

În luna aprilie, ANAF anunțase un adevărat record în materie: în 5 ani, agenții unei firme de pază au lucrat echivalentul a 106 ani fără pontaj. Operațiunea Cronos se referă la controale la operatorii economici care prezintă un risc fiscal ridicat și care utilizează munca subdeclarată/nedeclarată.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *