Ambasadorul Vietnamului, în vizită la Constanța. Primarul Chițac i-a propus acorduri de înfrățire

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit ieri vizita Excelenței Sale Do Duc Thanh, Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România. Ambasadorul participă în această perioadă la evenimentul Maritime Business Week, organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură din Constanța. În acest context, Excelența Sa a dorit o întâlnire cu primarul municipiului Constanța pentru a discuta despre oportunitățile de cooperare economică, Constanța fiind o zonă de interes pentru Ambasadă.

În cadrul vizitei, discuțiile s-au axat pe dezvoltarea cooperării economice dintre România și Vietnam, realizată prin intermediul Portului Constanța, având în vedere importanța strategică a municipiului și județului Constanța pentru schimburile comerciale dintre cele două țări. La finalul întâlnirii, s-a convenit ca în perioada următoare să se pună bazele unei relații de parteneriat între municipiul Constanța și un oraș port din Vietnam, pentru impulsionarea schimburilor economice prin Portul Constanța. 

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a precizat că un principiu important al viziunii actualei administrații publice locale privind extinderea parteneriatelor externe îl reprezintă stabilirea de relații de colaborare și/sau înfrățire cu orașe din țări cu care România are raporturi de colaborare, iar Vietnamul este unul dintre principalii parteneri economici asiatici ai României, ocupând, totodată, unul dintre primele locuri în rândul partenerilor comerciali din ASEAN.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *