ADD Constanța a dat startul la festivalul pentru copii și tineret – WonderFest

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest se desfășoară în perioada 19 – 23 septembrie 2022, la Constanța, în Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Intrarea la eveniment, care a început luni seară, de la ora 18.00, este liberă la toate filmele, atelierele și concertele din cadrul festivalului. La deschiderea de luni seară a fost prezentă și Ana-Maria Vătămanu, președintele Asociației de Dezvoltare Durabile a Județului Constanța:

„Le mulțumesc copiilor, trebuie să vă mărturisesc că sunt extrem de emoționată. Vor fi cinci zile minunate, pline de emoție și bucurie”, a spus Vătămanu, care a precizat ulterior:

A fost o reală plăcere să particip la deschiderea Festivalului Internațional al filmului pentru Copii și Tineret „WonderFest”. M-a impresionat felul în care tinerii prezenți la concertul organizat în această primă seară au creat o energie pozitivă, cum rar am văzut, alături de trupele de pe scenă. Ceea ce înseamnă că astfel de evenimente sunt dorite la malul mării, că tinerii le așteaptă cu mult interes și că trebuie să facem în așa fel încât să le oferim constănțenilor cât mai multe seri pline de energie, așa cum a fost cea de ieri și cum sunt sigură că vor fi pe tot parcursul festivalului. Vă invităm să participați la serile de festival, veți avea parte de filme foarte interesante și de muzică de foarte bună calitate, așa cum s-a văzut încă din această primă seară. Felicitări organizatorilor. Constanța redevine un reper cultural, așa cum merită să fie, iar Asociația de Dezvoltare Durabilă va sprijini de fiecare dată astfel de demersuri, pentru a asigura buna lor desfășurare”.

Festivalul WonderFest este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și de Primăria Municipiului Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia. WonderFest stă sub semnul educației pentru artă și pentru o viață socială lipsită de agresivitate. WonderFest, aflat, în acest an, la a cincea ediție, a instituit regula ca Marele Premiu să fie acordat de un  juriu format exclusiv din copii. La Constanța, WonderFest va avea cel mai numeros juriu al copiilor dintre toate edițiile: va fi format din 100 de elevi din Constanța. Juriul profesioniștilor din cinematografie va decerna premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cea mai bună interpretare a unui copil actor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *