A venit PRĂPĂDUL creditelor cu dobânda IRCC: A crescut cu 53% față de anul trecut

IRCC, dobânda de referinţă pentru credite, a urcat la 4,06%, de la 2,65%, potrivit indicelui publicat trimestrial de BNR, marcând un avans de 53% în T2/2022 faţă de T1/2022. Indicele IRCC este calculat ca medie zilnică pe baza dobânzilor aferente tu­turor tranzacţiilor inter­ban­care. Diferenţa între ROBOR şi dobânda la tranzacţiile interbancare, pe baza cărora se calculează indicele IRCC constă în faptul că ROBOR este o medie aritmetică a dobânzilor afişate de bănci pe când IRCC este o medie ponderată a tranzacţiilor, anunță Ziarul Financiar.

IRCC a fost introdus în luna mai a anului 2019 pentru a reflecta mai bine situaţiile de pe piaţa bancară.

În acelaşi timp, indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, este cotat la 7,93%.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “A venit PRĂPĂDUL creditelor cu dobânda IRCC: A crescut cu 53% față de anul trecut

  • duminică, 2 octombrie 2022 la 14:52
    Permalink

    Va bateți joc de oameni , sa va fie Rușine sa spui alarmist ca a crescut IRCC -ul ca mulți sa nu meargă la banca sa faca schimbarea de pe ROBOR pe IRCC e josnic. din cauza voastra o grămada de familii au de suferit in loc sa dea banii pe mâncare plătesc diferența de la ROBoR la IRCC ca unii ca voi nu scriu articolul complet, de ce nu scrieți in articol cu subiect și predicat ca cei pe ROBOR plătesc ca fraieri mai mult Și ca cei care au schimbat de 9-10 luji din ROBOR in IRCC la un credit de 200000 lei deja au in buzunar peste 3000 lei

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *