31 Martie: Termenul limită pentru scoaterea banilor cash de pe cardurile de energie

Nu de mult, Guvernul României a adoptat o ordonanță în urma căreia cei care nu au folosit banii de pe cardurile de energie pot să primească suma rămasă în numerar. Românii pot să facă acest lucru până cel târziu pe 31 martie 2024, de la toate oficiile poștale. Cardurile de energie se folosesc, de obicei, pentru plata către unii furnizori, până când se va epuiza suma. În acest sens, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru completarea art. XLVIII din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice. În urma luării acestei măsuri, românii pot să scoată toți banii rămași pe cardurile de energie.

„Românii care nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie valabil pentru procurarea de lemne de foc le vor putea încasa, în numerar, până la data de 31 martie 2024, la oficiile poştale, în termenul de valabilitate a cardurilor emise, pentru documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise până la data de 15 martie 2024”, se arată într-un comunicat al Poștei Române.

Pentru a putea scoate banii rămași de pe cardurile de energie, românii trebuie să aibă asupra lor cardul de energie valabil, actul de identitate actele doveditoare în cazul în care cardul a fost folosit, cum ar fi factura sau bonurile fiscale, scrie Fanatik.

De aceste carduri de energie beneficiază pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei sau orice altă persoane care beneficiază de ajutor social sau indemnizație de handicap. Important de reținut este faptul că media venitului lunar pe fiecare membru de familie nu poate să depășească 2.000 de lei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *