10 Iulie: Plățile cash se interzic parțial în Uniunea Europeană

Uniunea Europeană reglementează modul în care se fac plățile cash. Uniunea impune o limită până la care plățile pot fi făcute cu numerar! Măsura este adoptată printr-o directivă oficială și va intra în vigoare în mod unitar pe tot teritoriul țărilor care fac parte din UE.

Începând cu data de 1o iulie 2017, conform Regulamentului european 1.624/2024, apărut în Jurnalul Oficial UE, plățile cash, de peste 10.000 de euro, vor fi interzise în toate țările membre UE. Este vorba despre plățile între comercianții de bunuri sau prestatorii de servicii, ori între aceștia. Mai mult, în cazul plăților cash de peste 3.000 de euro, verificarea identității clientului va fi obligatorie. Scopul noii legi este de a reduce riscul de spălare de bani, iar regula va fi valabilă și dacă o tranzacție cash de peset 10.000 de euro este efectuată printr-o singură plată sau prin mai multe plăți.

Persoanele care comercializează bunuri sau prestează servicii pot accepta sau efectua o plată în numerar numai până la concurența sumei de 10 000 EUR sau echivalentul în moneda națională sau în valută, indiferent dacă tranzacția se efectuează printr-o singură operațiune sau prin mai multe operațiuni care par a avea o legătură între ele”, prevede actul normativ, conform România TV.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *