Spread the love

Șantierul naval din Mangalia face obiectul unui zvon apărut, inițial, acum mai bine un an, iar în această perioadă a reapărut: se pare că ar urma să fie vândut de către coreeni sau să fie redus la dimensiunile unei facilităţi pentru reparaţii și, evident, mii de oameni ar rămâne fără locuri de muncă.

Se invocă tot felul de motive, precum acela că, sub presiunea creditorilor de a scăpa de active pentru a reduce treptat datoriile uriașe, şantierul sud-coreean a lăsat să se înțeleagă că va vinde Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), pe care l-a cumpărat în urmă cu 19 ani.

Totodată, se pare că Guvernul se află sub presiunea de a veni cu un pachet de salvare pentru DMHI. Potrivit liderilor politici ai Mangaliei, nimic mai fals.

Candidatul PSD la primăria Mangalia, Paul Foleanu, susține că nu a auzit nimic de acest subiect.

„Nu știu nimic pe tema asta… Am auzit și eu ieri că vor să vândă, am văzut și prin ziar, dar nu am legătură cu tema asta, nu știu nimic”, a spus Paul Foleanu, pentru TOMIS NEWS.

Potrivit primarului Mangaliei, Cristian Radu, nici vorbă de vânzare, întrucât șantierul ar avea comenzi până anul viitor și că „în campania electorală apar tot felul de zvonuri”.

„Zvonul acesta a apărut de un an jumătate. Au comenzi până în 2017, e o temă nu știu… nu neapărat de campanie… nu s-a discutat niciodată subiectul acesta oficial. La nivel de bârfă s-a tot discutat, dar nimic oficial. Oamenii pot să stea liniștiți dacă nu e nimic oficial, dar în perioada aceasta de campanie apar tot felul de zvonuri”, a spus Cristian Radu, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *