Zuckerman, după 31 de ani de la Revoluție: „Aceşti oameni curajoşi şi-au dat viaţa pentru democraţie, dar ultimii 10 ani nu au fost în direcţia bună”

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman, a declarat miercuri, la Timișoara, că, deși „au fost oameni care și-au dat viața pentru democrație în Revoluția din Decembrie 1989, ultimii zece ani nu au fost în direcția bună”.

„Acum 31 de ani, aceşti oameni au fost curajoşi, şi-au dat viaţa pentru democraţie. Din păcate, ultimii zece ani nu au fost în direcţia bună. 45 de ani de comunism au distrus o mulţime de instituţii în România, au distrus generaţii de oameni în România, aceşti oameni – unii din ei şi-au dat viaţa acum 31 de ani ca să facă democraţie – au fost nerespectaţi în opinia mea. În ultimii ani am făcut foarte mari avansuri să reparăm tot ce a fost stricat înainte”, a precizat Zuckerman.

Acesta s-a referit apoi în mod special la democrație și statul de drept:

„România trebuie să meargă înainte, trebuie să fie respect pentru democraţie, pentru statul de drept, pentru piaţa liberă şi oamenii care au dus România înapoi în ultimii zece ani nu trebuie să aibă un loc să poată face aceeaşi distrugere”.

Adrian Zuckerman a susținut discursul în cadrul unei ședințe festive organizată de Consiliul Local Timişoara. Totodată, au fost evocate momente din timpul Revoluţiei din 1989, de la Timişoara.

„Timişoara a fost prima pentru că libertatea a fost întotdeauna în spiritul oraşului. (…) Să nu uităm niciodată că Revoluţia a fost făcută de oameni în carne şi oase. Unii dintre ei sunt azi aici să ne readucă, din trecut, mesajul Timişoarei din decembrie 89, de libertate, adevăr, demnitate, solidaritate, dreptul la o viaţă mai bună. Acest mesaj avem datoria să-l reactualizăm an de an, când celebrăm Revoluţia. Avem datoria să-i redăm viaţa şi sensul şi azi şi peste un an şi peste zece”, a declarat, la rândul său, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.