Spread the love

Orașul Ovidiu este în plină dezvoltare, iar asta o demonstrează investițiile pe care conducerea administrației locale le derulează pe plan local în ultima perioadă. Printre numeroasele proiecte pe care primăria Ovidiu le-a pus în aplicare se numără cele care vizează amenajarea a două noi parcuri, care vor fi zone de agrement, unul amenajat pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea insulei Ovidiu, iar al doilea pe terenul amplasat în zona de-a lungul canalului pluvial. Conducerea administrației locale spune că cele două parcuri vor fi amenajate atât cu fonduri europene, cât și guvernamentale, la care Primăria contribuie cu partea sa de finanțare.

Proiectul va fi implementat în orașul Ovidiu pe o perioadă de 51 de luni (respectiv între 10.02.2016 și 30.04.2020), are o valoare totală de 6.425.304,96 lei, din care 4.791.251,05 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 732.779,58 lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național, iar 901.274,33 lei este contribuţia beneficiarului.

„Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea calității vieții prin ridicarea gradului de confort urban și îmbunatățirea factorilor de mediu în orașul Ovidiu, iar obiectivele specifice sunt: dezvoltarea zonelor de recreere și miscare în aer liber și diversificarea posibilităților de petrecere a timpului liber, creșterea suprafețelor de spații verzi din orașul Ovidiu, creșterea numărului beneficiarilor prin diversificarea și creșterea calității serviciilor oferite și asigurarea nediscriminării, tratamentului egal, transparenței, eficienței utilizării fondurilor publice. Până la finalul perioadei de implementare a proiectului, urmează a se realiza 6.754 mp spații verzi“, precizează reprezentanții primăriei Ovidiu.

CITEȘTE ȘI:

Centenarul Marii Uniri marcat la Ovidiu prin lansare de carte și un film. Scupra: „Să le explicăm tinerilor cum s-a dezvoltat comunitatea noastră în ultimii 100 de ani“

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *