Spread the love

În data de 11.01 2019, polițistii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat în diferite zone din municipiul Constanța ( Piața Grivita și Piața Tomis 3) 3 persoane care ofereau spre vanzare 52 pachete de tigarete netimbrate. În cadrul acestei activități de verificare a comerțului stradal s-au aplicat 3 amenzi contravenționale în cuantum de 3.000 lei și au fost indisponibilizati 119 lei, bani proveniți din acte de comert ilicit. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul unității Direcției Generale Politia Locala pentru identificare și au fost sancționate contraventional cu amendă în valoare de 1000 lei, fiecare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 și dispusă măsura complementară de confiscare a pachetelor de tigari fără timbru accizabil.

De asemenea, tot în cursul zilei de 11.01.2019, în intervalul orar 14.00-22.00, lucratorii Direcției Generale Politia Locala Constanta au organizat și desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a fenomenelor antisociale din segmentul stradal de pe raza de competenta a Serviciului Ordine Publică 3, în care 26 de polițiști locali organizați în schimburi au monitorizat intens următoarele  zone, piețe și cartiere din municipiul Constanta: Centru, Peninsulă, Gară, Autogara Sud, Grivitei, Parc Casa de Cultura, Parc Oleg Danovski, Parc Arheologic, Tomis I și Tomis II, ICIL, Faleza Nord, Poarta 4, Sala Sporturilor, Capitol, Spitalul Militar, Spitalul Clinic Județean de Urgentă, Parc Gara, Parc Arhiepiscopiei, Tronsonul străzilor Mihai Viteazul, Cuza Vodă, Traian, Ferdinand, Constantin Bratescu, I.G Duca,1 Decembrie, Alexandru Lapusneanu,Theodor Burada, I.C Bratianu, Tronsonul  străzilor Unirii, Ion Rațiu, Nicolae Iorga, Primăverii, Mircea cel Bătrân, Bulevardul Mamaia, etc.

„În cadrul acestei acțiuni au fost aplicate 69 amenzi contravenționale în valoare 20.725 lei. Dintre acestea, 32 de abateri au fost constatate pentru încălcarea Codului Rutier, 6 abateri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, 15 abateri pentru nerespectarea normelor de curatenie în orașul Constanta, 2  abateri legate de neîndeplinirea obligațiilor legale privind domiciliu sau reședința, 11 sanctiuni pentru fumat în spațiu public închis de tip spital și 3 abateri in domeniul actitivatii comerciale exercitate de operatorii economici. Au fost verificate 36 autovehicule în limita competentelor conferite de lege. Au fost verificate 5 locații de alimentație publica tip bar/ restaurant. Totalul sancțiunilor contravenționale aplicate în cursul zilei de vineri, 11 Ianuarie 2019, a fost de 293 de amenzi, iar valoarea acestora s-a ridicat la suma 70.795 lei. Actiuni similare se vor derula zilnic, în scopul prevenirii și combaterii fenomenelor antisociale stradale și nu numai”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

„Pe această cale, solicităm cetățenilor să ne semnaleze orice faptă antisocială care intra in competenta Direcției Generale Politia Locala Constanta la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *