Ziua scrisorilor deschise. PMP Constanța, pentru premierul Grindeanu: „Prefectul Nicolaescu, blat pentru 500.000 Euro”

PMP Constanța urlă, caravana Guvernului Sorin Grindeanu trece. Prefectul Adrian Nicolaescu este o țintă mai veche a „popularilor” constănțeni. Pentru incompetența reprezentantului Guvernului în teritoriu, vizibilă din avion, nu se găsesc ochi la București. Ultimele ninsori ar fi trebuit să îl trimită acasă pe Adrian Nicolaescu, numai că stă în continuare, bine-mersi, pe scaunul în care, de regulă, nu prea știe ce să facă. Miercuri, PMP Constanța a reluat asediul la București.

Iată scrisoarea integrală a PMP Constanța:

STIMATE

DOMNULE PRIM-MINISTRU SORIN GRINDEANU,

Am ales să vă adresez această scrisoare deschisă, întrucât problemele pe care urmează să vi le semnalez sunt de interes public. Din presă am aflat că prefectul tehnocrat al judeţului Constanţa, dl. Adrian Nicolaescu, păstrat în funcţie de Guvernul pe care îl conduceţi, a uitat să trimită juriştii instituţiei la un proces cu o miză de 500.000 de euro.   Este vorba despre dosarul de judecată nr 23037/212/2016 aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa, în care prefectul judeţului Constanţa are calitatea de reclamant. Prin acţiunea depusă, instituţia prefectului a solicitat instanţei să constate nulitatea absolută a unui titlu de proprietate (8877/10.06.2016) emis cu încălcarea art. 4 alin. 1 din Legea 1/2000, pentru un teren din incinta unui perimetru minier exceptat de la restituirea în natură. Acţiunea a fost iniţiată ca măsură de contracarare a unei decizii judecătoreşti prin care Comisia Judeţeană Constanţa pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra pământului a fost obligată să achite daune în cuantum de 500.000 de euro persoanelor înscrise în respectivul titlu de proprietate.

Dacă acel titlu de proprietate, vădit ilegal, rămâne în vigoare, beneficiarii retrocedării vor primi, din bugetul public, 500.000 de euro (jumătate de milion de euro).

În mod scandalos, prefectul tehnocrat al judeţului Constanţa ”a uitat să trimită juriştii instituţiei” la cele două termene de judecată de până acum.

Aşa cum reiese din fişa sintetică a litigiului, disponibilă pe portalul instanţelor de judecată, la termenul din 16 decembrie 2016 instanţa de judecată a cerut instituţiei prefectului să precizeze valoarea obiectului acţiunii, iar la termenul din 20 ianuarie 2017 a solicitat precizarea temeiului de drept al acţiunii. Din păcate, nedepunerea precizărilor şi nereprezentarea instituţiei în faţa instanţei de judecată pot conduce la pierderea procesului. Subliniez încă o dată că este vorba de o pagubă de jumătate de milion de euro.

Având în vedere pericolul iminent de prejudiciere a bugetului public, vă solicit să dispuneţi demiterea prefectului tehnocrat al judeţului Constanţa.

Cu respect,

Președinte PMP Constanța,

Claudiu Iorga Palaz

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *