Ziua Prefectului, marcată la Constanța. Jeacă, mesaj pentru colegi: „Să fiți demni și devotați în muncă!” Țuțuianu (CJC): „Prefectura dă dovadă de o implicare activă în problemele județului!”

Ziua Prefectului este instituită prin Legea nr. 348/2018, care arată că aceasta poate fi marcată, în fiecare an, pe 2 aprilie, de către autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și de instituțiile publice de cultură din țară și din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural-științific dedicate recunoașterii rolului și meritelor Instituției Prefectului. Astfel, marți, pe platoul din fața Instituției Prefectului Constanța, de la 11:00, 250 de elevi constănțeni au vizitat standurile cu tehnică de profil organizate cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, Grupării de Jandarmi Mobilă ”Tomis”, Gărzii de Coastă și al Inspectoratului Școlar Județean.

jeaca prefectura

Copiii au explorat tehnica expusă de personalul MAI în fața instituției, au experimentat pentru câteva minute, în sala de ședințe, rolul de prefect, au pus întrebări și au dat sugestii de acțiune echipei prefecturii și s-au bucurat de diplome și micile tratații.

jeaca

„În această zi aniversară, stimați colegi din Instituția Prefectului, vă felicit și vă doresc să fiți înțelepți și întotdeauna dedicați binelui comunității, să vă pregătiți continuu, să fiți demni și devotați în munca dumneavoastră!”, a precizat prefectul Constanței, Dumitru Dan Jeacă.

De asemenea, prefectul a mulțumit tuturor pentru prezența numeroasă și pentru aprecierile față de colaborarea comună și a felicitat partenerii NATO și jandarmii pentru zilele lor aniversare.

După acțiunea din fața Instituției Prefectului, de la 12:30, în sala „Remus Opreanu”, a avut loc un eveniment festiv la care au aprticipat foștii prefecți și subprefecți ai județului Constanța, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, ai NATO precum și magistrați (conducătorii unităților de parchet și ai instanțelor judecătorești); dar și reprezentanții legali ai instituțiilor publice si unităților administrativ teritoriale din județ, parteneri din mediul academic, din sectorul privat și organizații ale minorităților naționale.

Momentul festiv s-a încheiat în acorduri de fanfară interpretate de Muzica Militară a Fortelor Navale.

Cu prilejul Zilei Prefectului, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a transmis un mesaj reprezentantului Guvernului în teritoriu.

„În județul nostru, există o colaborare deosebit de bună între Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului. Acest lucru se datorează atât prefectului Dumitru Jeacă, cât și celor doi subprefecți, Ionuț Done și Șenol Ali, care dau dovadă de o implicare activă în problemele județului. Sunt convins că echipa Instituției Prefectului va îndeplini cu profesionalism toate misiunile pe care le vor avea. Cu ocazia Zilei Instituției Prefectului doresc echipei acestei instituții mult succes în activitate și un sincer la mulți ani!”, a spus Țuțuianu.

tutuianu jeaca senol ali done prefectura

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.