Ziua POLIȚIEI ROMÂNE: 198 de ani de ordine și siguranță publică! Țuțuianu: „STĂM ACASĂ pentru a vă face misiunea mai ușoară!”

Miercuri, 25 martie, de Sărbătoarea creștină a Bunei Vestiri, sărbătorim 198 de ani de la fondarea Poliției Române. Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a transmis cadrelor Ministerului Afacerilor Interne următoarele:

„Este o perioadă dificilă, cu un volum uriaș de muncă pentru cei care ne asigură siguranța. Astăzi, 25 martie, este Ziua Poliţiei Române! Poliția este una din instituțiile fundamentale ale statului de drept, fără de care societatea noastră nu ar fi una atât de sigură. Este de datoria noastră ca astăzi, să-i apreciem pe cei care îmbracă uniforma de polițist cu onoare și demnitate. În acest moment contribuția Poliției Române este cu atât mai importantă, mai ales când avem mare nevoie de echilibru între fermitatea impusă și abilitatea de a gestiona cu tact interacțiunea cu cetățenii. La mulți ani tuturor celor care reprezintă Poliția Română! Vă mulțumim pentru că sunteți la datorie pentru noi. STĂM ACASĂ pentru a fi solidari și pentru a va face misiunea mai ușoară!”, a spus Țuțuianu.

Poliția Română reprezintă principala instituție din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţară.

Alegerea datei de 25 martie  este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.

CITEȘTE ȘI:

Intră în vigoare măsurile dispuse în Ordonanța Militară. Ce este INTERZIS pentru cetățeni și care sunt RECOMANDĂRILE autorităților

Polițiștii și jandarmii constănțeni au început să dea amenzi. „Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce și ÎNCHISOAREA de la 6 luni la 2 ani”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *