„Ziua Multietnicității Dobrogene“, aniversată în Piața Ovidiu, în 4 august. Horia Țuțuianu: „Regiunea noastră este un model al multiculturalității“

Nu mai este niciun secret faptul că Dobrogea este considerată un model de conviețuire interetnică. Pe tărâmul între Dunăre și Marea Neagră trăiesc în deplină înțelegere aproape 20 de etnii. Pentru a arăta lumii că în Dobrogea multiculturalitatea este la ea acasă, Consiliul Județean Constanța, în colaborare cu Centrul Județean Cultural “Teodor T. Burada”, organizează în 4 august 2018, evenimentul „Ziua Multietnicității Dobrogene”. Conducerea CJC spune că în anul Centenarului Marii Uniri de la 1918 dorește să promoveze caracterul multicultural și multietnic al tradițiilor dobrogene și ale minorităților conlocuitoare.

„Regiunea Dobrogea este un model la nivel național din punct de vedere al multiculturalității și multietnicității. Ne dorim ca acest eveniment, aflat anul acesta la prima ediție, să devina o tradiție și să sărbătorim anual această zi a diversității multiculturale. Totodată, urmărim crearea unei atracții turistice inedite, care să vină în completarea celorlalte evenimente care se desfășoară în perioada sezonului estival în județul nostru”, a declarat Marius-Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Așadar, CJC invită atât constănțenii, cât și turiștii, în Piața Ovidiu, în 4 august 2018, începând cu ora 17:00, la „Ziua Multietnicității Dobrogene”. Evenimentul va consta în prezentarea tradițiilor culturale ale minorităților etnice (cântece, dansuri, costume populare) prin intermediul asociațiilor reprezentative ale acestora.

Spectacol în Piața Ovidiu, pe 4 august!

Programul Zilei multietnicității dobrogene – spectacol organizat de Consiliul Județean Constanța și Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”:

1. Ansamblul „Dobrogeanca” – Ovidiu
2. Ansamblul „Iholu” – Comunitatea Armână din Constanța
3. Trupa „Șatra” – Mangalia
4. Ansamblul „Canlar” – UDTTMR Cobadin
5. Ansamblul „Armonia” – Oituz
6. Ansamblul „Elpis” Comunitatea Elenă din Constanța
7. Ansamblul „Delikanlilar” – UDTR
8. Ansamblul Galuboe More – Comunitatea Rușilor Lipoveni – Constanța
9. Rodica Rodion – Comunitatea Rușilor Lipoveni – Constanța
10. Ansamblul „Armonia”
11. Leila Kerim Wilson – Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România
12. Hora Unirii

WhatsApp Image 2018 08 01 at 14.39.19

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.