Ziua mondială a sănătății orale, marcată la Constanța

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, prin Compartimentul de prevenție, derulare și coordonare programe de sănătate și Serviciul de medicină școlară, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, a desfășurat în luna martie activități de sănătate orală în toate unitățile de învățământ din municipiul Constanța, în cadrul proiectului ACUM PENTRU SĂNĂTATE. În fiecare școală s-au organizat lecții educative, ce au avut ca subiect principal regulile de igienă orală și generală. Toate activitățile au fost completate de exemplificări ale tehnicii corecte de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, iar copiii prezenți au fost direct implicați în acest proiect interactiv.

elevi medici sanatate orala 2

Cei mici s-au distrat, dar au și învățat cum se efectuează corect un periaj dentar, cum să mențină o bună igienă orală sau cum pot fi prevenite afecțiunile orale. Mai mult, toți copiii au realizat desene/postere/referate, respectând tematica activității și au participat la mai multe concursuri:

 -să cunoască principalele reguli de igienă personală și dentară;

 -să mimeze periajul dentar corect ;

 -să recunoască alimentele sănătoase/nesănătoase pentru dantură; participanții au vizualizat  pe o planșă nivelul de zahăr conținut de câteva dintre alimentele cele mai des consumate;

 -să cunoască unele consecințe ale nerespectării regulilor de igienă dentară.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *