Ziua Internațională a Poeziei, marcată la Biblioteca Județeană Constanța

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, în colaborare cu Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și Facultatea de Litere a Universității Ovidius Constanța, vă invită Luni, 21 martie 2022, ora 17.00, în Aula Bibliotecii Județene, cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, la conferința „Poezia și riscul de a fi poet”, susținută de prof.univ.dr.habil Angelo Mitchievici, urmată de un recital de poezie, avându-i ca protagoniști pe câțiva dintre poeții Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România: Güner Akmola, Ottilia Ardeleanu, Costel Bunoaica, Gheorghe Dobre, Anastasia Dumitru, Emin Emel, Mircea Lungu, Mihaela Meravei, Teoharie Nicolae,  Cătălin Pavel, Sorin Roșca, Daniela Varvara, dar și alți doi poeți, Iulia Mihalcea și Eduard Rosentzveig.

De ce a fost și este socotită poezia o amenințare de diferite regimuri politice? De ce a fost considerată imorală? Care este adevărul poeziei? Ce au avut de pătimit poeții de pe urma poeziilor lor? Care este locul poetului în societate? Sunt câteva dintre interogațiile la care vom încerca un răspuns.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia. 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *