Spread the love

Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, cea mai mare unitate de forţe terestre din Dobrogea, a organizat în această perioadă o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre. În fiecare an, la 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.


Dacă zilele trecute a avut loc o expoziție de tehnică militară la un mall din municipiul Constanța, luni brigada mecanizată, întâmpinată de oficialitățile locale, asociațiile de rezerviști și de militari ai Forțelor Navale și Aeriene, a organizat o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Regimentului 34 Infanterie căzuţi în primul război mondial, amplasat pe Str. Traian. De asemenea, printre cei care au adus un omagiu eroilor care s-au jertfit în luptă s-a aflat și un grup de elevi ai Liceului Teoretic „Traian“.

Militarii români participă la numeroase misiuni internaționale în teatre de război și, în acest registru, în curând soldați din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești“ vor pleca din nou în misiune în Afganistan.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Ziua Forțelor Terestre, marcată la Constanța. „Monumentul Regimentului 34 Infanterie are nevoie de restaurare!”

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *