Ziua Drapelului Național, marcată de Forțele Navale

Marinarii militari vor participa, duminică, 26 iunie, la ceremoniile militare şi religioase care vor avea loc, cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Național, la Constanța, Brăila, Tulcea, Babadag, Mangalia și București. La Constanța, ziua Drapelului  Național va fi marcată începând de sâmbătă, 25 iunie, prin ceremonia de coborâre a Drapelul Național, moment care se va desfășura pe Faleza din fața Comandamentului Flotei, începând cu ora 18.00, urmat de oficierea slujbei de sfințire a drapelului la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Duminică, 26 iunie, Drapelul va fi înălțat, în acordurile Imnului Național, pe faleză, la catargul de pe esplanada din fața Comandamentului Flotei, începând cu ora 10.00.

Cu ocazia Zilei Drapelului Național, Muzeul Național al Marinei Române organizează un modul expozițional unde vizitatorii vor admira un drapel de luptă și vor putea răsfoi volume dedicate drapelului național. De asemenea, se vor organiza evocări referitoare la faptele de eroism ale celor care au servit țara sub drapelul național.

La Brăila, se vor desfășura duminică, 26 iunie, în intervalul orar 08.00-09.00, ceremonia religioasă de sfințire a Drapelului Național, la Catedrala „Nașterea Domnului”, și ceremonia militară de înălțare pe catarg a Drapelului Național, în Piața Independenței.

La Tulcea, ceremonia de înălțare a Drapelului Național va avea loc în Piața Tricolorului, duminică, 26 iunie, în intervalul orar 10.00-11.00, la Babadag, la Monumentul Eroilor, începând cu ora 09.00, iar în Mangalia și București, la sediul unităților militare.  

De asemenea, la ceremonia dedicată Zilei Drapelului Național din București, o delegație condusă de contraamiralul de flotilă Daniil Trică, locțiitor pentru Resurse al șefului Statului Major al Forțelor Navale, va fi prezentă, începând cu ora 10.00, în Piața Tricolorului, situată în fața Cercului Militar Național.

Cu onoare și cu mândrie, culorile Drapelului Național sunt purtate pe uniforma de Marină, de fiecare militar din Forțele Navale Române, evocând trecutul glorios al poporului român, în lupta pentru libertate și unitate națională, precum și datoria sfântă a marinarilor militari de a servi cu credință Patria, de a apăra, cu orice preț, suveranitatea și independența României. Anul acesta, se împlinesc 174 de ani de la data de 26 iunie 1848, dată la care a fost adoptat Tricolorul (roșu, galben și albastru) ca steag al tuturor românilor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *