ZIUA DOBROGEI: Deputatul Zisopol (UER): „Dobrogea este și unul dintre leagănele diasporei elene!”

Anul acesta se împlinesc 142 de ani de când Dobrogea a revenit la Patria Mamă. La finele Războiului pentru Independenţă (1877 – 1878), în ziua de 14 noiembrie 1878, Regele Carol I proclama alipirea Dobrogei la România, preluând administraţia de la Rusia. Ziua Dobrogei marchează reintrarea Dobrogei în componenţa statului român modern. Pe 14 noiembrie 1878 au intrat în vigoare două documente fundamentale, semnate de către domnitorul Carol I: „Proclamaţia către dobrogeni“, respectiv „Înalt Ordin de Zi către Armată“.

Cu acest prilej, președintele Uniunii Elene din România, deputatul Dragoș Gabriel Zisopol, a arătat că Dobrogea este o parte importantă a trecutului și prezentului poporului elen:

Unirea Dobrogei cu Patria Mamă a reprezentat, după unirea Moldovei cu Ţara Românească din anul 1859, o nouă şi importantă etapă în cadrul procesului de desăvârşire a unităţii de stat a românilor, proces definitivat prin Marea Unire din 1918. Dobrogea este și unul dintre leagănele diasporei elene. La mulți ani!”, a transmis deputatul Zisopol.

MESAJUL SENATORULUI PSD, LIVIU BRĂILOIU

MESAJUL PRIMARULUI MUNICIPIULUI CONSTANȚA, VERGIL CHIȚAC

MESAJUL PREȘEDINTELUI PMP, CLAUDIU PALAZ

MESAJUL DEPUTATULUI PSD, RADU BABUȘ

MESAJUL INIȚIATORULUI LEGII DOBROGEI, CHRISTIAN GIGI CHIRU

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.