Spread the love

Ziua Armatei României este unul dintre cele mai importante evenimente din viața oricărui militar român. Cu acest prilej, pentru cinstirea memoriei eroilor care și-au jertfit viața pentru țară, Forțele Navale Române organizează miercuri, 25 octombrie, în garnizoanele Constanța, Mangalia, Brăila, Babadag și Tulcea, ceremonii militare și religioase, expoziții de tehnică și echipamente militare, precum și numeroase activități culturale.

La Constanța, ceremonia va avea loc în Piața Ovidiu, la ora 10.00, iar de la ora 11.00, va fi prezentată publicului o expoziție de tehnică, armament și echipamente militare din dotarea Forțelor Navale și a Forțelor Terestre. La ora 19.00, marinarii militari se vor retrage cu torțe pe traseul Piața Ovidiu – Bulevardul Tomis – Prefectura Județului Constanța.

La Cercul Militar Mangalia, publicul este invitat marți, 24 octombrie, ora 13.00, să viziteze expoziția colectivă de pictură cu tematică marină, prezentată de pictorii Rodica Nazarenco, Niculae Găgeanu și Alexandru Ghinea, iar de la ora 13.30, Ansamblul artistic „Litoral” va susține un spectacol folcloric. Miercuri, 25 octombrie, ceremonia militară și religioasă din Mangalia se va desfășura în Piața Republicii, în intervalul orar 10.00-11.00, iar de la ora 17.00, Clubul artelor „Solteris” prezintă, la cercul militar din localitate, un recital de poezie, dedicat Zilei Armatei României.

La Tulcea, ceremonia militară și religioasă se va desfășura miercuri, 25 octombrie, începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor, iar în intervalul orar 11.00-13.00 publicul din localitate este invitat să viziteze expoziția de tehnică și armament, prezentată de militarii Batalionului 307 Infanterie Marină în Piața Tricolorului.

 La Brăila, ceremonia militară și religioasă va avea loc în Piața Independenței, la Monumentul Sublocotenentului Erou Ecaterina Teodoroiu, începând cu ora 10.00, iar de la ora 11.00 marinarii militari vor prezenta elevilor Colegiului Național „Gheorghe M. Murgoci” o expoziție de tehnică și echipamente militare. Seara, militarii brăileni se vor retrage cu torțe, începând cu ora 19.00, pe traseul Piața Independenței – Catedrala „Nașterea Domnului” din localitate.

La Babadag, ceremonia militară și religioasă va avea loc la Monumentul eroilor, în intervalul orar 10.00-11.00.

CITEȘTE ȘI:

Program încărcat pentru Forțele Navale. Fregata „Regele Ferdinand”, implicată în protejarea infrastructurii critice din bazinul mediteranean

De asemenea, fregata „Regele Ferdinand”, se află în prezent sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM) și participă la Operația Sea Guardian în Marea Mediterană. Din gruparea navală, care operează la sud de Insula Cipru, mai fac parte și fregatele Drazky (Bulgaria), Scirocco (Italia) şi Gelibolu (Turcia).

Chiar dacă ritmul activităților executate de militarii de la bordul Fregatei „Regele Ferdinand” este foarte intens, aceștia și-au găsit timp pentru a transmite camarazilor din Armata României un mesaj aniversar de la peste 1.000 de kilometri distanță de casă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *