Zelenski: „Soldații ucraineni dau dovadă de o putere supraomenească. Vom EXPULZA rușii din toate orașele”

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a lăudat marţi seara „puterea supraomenească” a trupelor ucrainene în lupta ţării împotriva armatei ruse invadatoare, transmite dpa. „Sunt recunoscător tuturor protectorilor noştri care ripostează şi dau dovadă de o putere cu adevărat supraomenească pentru a alunga armata invadatorilor”, a afirmat preşedintele Zelenski în discursul său video zilnic în care a menţionat că ucrainenii se luptă împotriva a ceea ce a fost „cândva a doua cea mai puternică armată din lume”.

Preşedintele ucrainean rămâne precaut în faţa unei senzaţii euforice sau a unor „emoţii excesive”.

Nu este nevoie să se creeze o atmosferă de presiune morală specifică atunci când anumite victorii sunt aşteptate săptămânal şi chiar zilnic”, a afirmat el.

Preşedintele Zelenski s-a referit la informaţiile din cursul zilei din partea conducerii militare ucrainene privind victorii teritoriale în apropierea oraşului Harkov din estul Ucrainei. Ocupanţii sunt expulzaţi „treptat” din regiune, a spus şeful statului ucrainean.

Conform armatei ucrainene, au fost recucerite mai multe oraşe. Informaţiile nu au putut fi verificate independent.

Forţele armate ale Ucrainei fac totul pentru a ne elibera ţara şi poporul„, a spus Volodimir Zelenski. „Toate oraşele noastre vor fi eliberate – Herson, Melitopol, Berdiansk, Mariupol şi toate celelalte”.

Răbdarea Kievului se epuizează în ceea ce privește negocierile cu Rusia, având în vedere dovezile tot mai numeroase de atrocități comise de armata rusă, a declarat președintele Volodimir Zelenski, într-un discurs online adresat miercuri studenților universitari francezi, relatează CNN.

Suntem pregătiți să purtăm aceste negocieri, aceste discuții, atâta timp cât nu este prea târziu”, a declarat Zelenski. „Cu fiecare nou Bucea, cu fiecare nou Mariupol, cu fiecare nou oraș în care există zeci de morți, cazuri de viol, cu fiecare nouă atrocitate, dispare dorința și posibilitatea de a negocia, precum și posibilitatea de a rezolva această problemă într-o manieră diplomatică”, a adăugat el.

Zelenski și-a exprimat, de asemenea, convingerea că Kievul va câștiga războiul și va recupera toate teritoriile care aparțin Ucrainei. El a reiterat necesitatea ca Ucraina să adere la Uniunea Europeană, făcând apel la pași semnificativi pentru a include Ucraina în această uniune.

„Ucraina nu va face decât să întărească alte state, armata noastră și-a demonstrat capacitățile. Poporul nostru și-a dovedit capacitatea”, a declarat Zelenski.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.