Zelenski s-a DEZLĂNȚUIT: „Ucraina NU mai vrea în NATO și e pregătită să negocieze cu Rusia! De 13 zile auzim numai promisiuni!”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut din nou președintelui rus Vladimir Putin să accepte un dialog, subliniind că Ucraina este pregătită să vorbească și să caute compromisuri, dar nu este pregătită să capituleze.

În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare”, a spus Zelenski într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News, întrebat dacă Ucraina este pregătită să respecte cerințele Federației Ruse. pentru o încetare a focului: schimbarea Constituției și refuzul aderării la NATO, recunoașterea Crimeei drept teritoriu rusesc, recunoașterea independenței așa-numitei LPR/DPR.

Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a adăugat el.

Zelenski a mai menționat că Ucraina nu vrea să fie o țară care „cerșește ceva în genunchi și nu va fi o astfel de țară, eu nu vreau să fiu un astfel de președinte”.

Vorbesc de garanții de securitate. Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriilor ocupate temporar și republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse”, a spus Zelenski.

În același timp, el a subliniat că problema cheie este modul în care vor trăi oamenii din aceste teritorii, care vor să facă parte din Ucraina.

„Ceea ce trebuie făcut este că Putin trebuie să înceapă să vorbească, să înceapă un dialog, în loc să trăiască într-un balon informativ fără oxigen. Cred că acolo este”, a spus el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski denunţă marţi, într-o înregistrare video, „promisiuni” pe care Occidentul le-a făcut Ucrainei de a o apăra de atacuri ruse şi pe care nu le-a respectat.

„Au trecut 13 zile de când auzim numai promisiuni. 13 zile în care ni se spune că vom fi ajutaţi în spaţiul aerian, că vor fi avioane, că nu se vor livra”, declară el în această înregistrare video publicată pe Telegram. „Însă responsabilitatea pentru asta le revine şi celor care nu au fost capabili să ia o decizie, în Occident, de 13 zile. Celor care nu au securizat spaţiul aerian ucrainean împotriva asasinilor ruşi”, denunţă Zelenski.

Şeful statului ucrainean vorbeşte în această înregistrare video despre criza umanitară din Ucraina, în urma invaziei ruse.

Zelenski a semnat: Soldații ucraineni din întreaga lume sunt chemați la război

Preşedintele Volodimir Zelenski a ordonat chemarea tuturor militarilor ucraineni care participă la operaţiuni în afara Ucrainei, pentru întărirea armatei naţionale.

„Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decis chemarea militarilor participanţi la misiunile de menţinere a păcii, soldaţi profesionişti, implicaţi în misiuni în lume, împreună cu echipamentele lor, pentru a ne întări armata acum, ca reacţie la agresiunea Rusiei”, a notat pe Facebook Andrei Sibiha, şeful adjunct al biroului preşedintelui ucrainean, potrivit Ukrinform.

În Ucraina s-a instaurat legea marţială după atacarea de către Rusia şi s-a decis o mobilizare generală.

Zelenski promite să rămână la Kiev. El avertizează că războiul nu se va limita la Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat ţările occidentale că războiul declanşat de ruşi nu se va limita la Ucraina şi că atacarea libertăţilor va afecta restul lumii, relatează cnn.com. Într-un interviu la postul ABC, Zelenski a subliniat necesitatea asigurării spaţiului aerian al Ucrainei.

„Nu îi putem permite Rusiei să fie activă acolo, pentru că ne bombardează, trimite rachete, elicoptere, avioane de război… Noi nu ne controlăm spaţiul aerian”, a afirmat preşedintele ucrainean.

El a precizat că este de părere că preşedintele american Joe Biden „poate face mai multe” pentru a opri războiul. „Sunt sigur că poate şi mi-ar plăcea să cred asta. Este capabil”.

Zelenski a declarat că rachetele ruşilor lovesc structuri civile, inclusiv universităţi şi spitale de copii. El a avertizat că războiul va afecta şi restul lumii. „Toată lumea se gândeşte că suntem departe de America sau Canada. Nu, suntem în această zonă a libertăţii. Şi când limitele drepturilor şi libertăţilor sunt încălcate, atunci trebuie să ne protejaţi. Pentru că noi vom fi primii. Apoi va veni rândul vostru. Pentru că, cu cât această fiară va mânca mai mult, vrea cu atât mai mult”.

Volodimir Zelenski a promis că va rămâne în capitala Ucrainei, Kiev, în pofida luptelor care continuă. „Stau la Kiev”, a spus el într-un mesaj video, adăugând că nu se va ascunde şi că nu se teme de nimeni.

Astăzi este a douăsprezecea noapte a luptei noastre, a apărării noastre. Suntem cu toţii prezenţi, toată lumea lucrează. Fiecare la locul său. Sunt la Kiev, echipa mea este cu mine”, a adăugat preşedintele Zelenski.

Potrivit administraţiei prezidenţiale, Volodimir Zelenski a rechemat soldaţii ucraineni care servesc în misiuni străine. Militari „foarte profesionişti” ar fi necesari în lupta împotriva „agresiunii ruse”, se arată în comunicat.

Potrivit presei locale, militari ucraineni sunt implicaţi în operaţiuni în Kosovo, Congo şi Coasta de Fildeş. Preşedintele Zelenski a mai spus că discuţiile cu Rusia vor continua. „Suntem realişti. De aceea vom discuta. Vom insista asupra negocierilor până când vom găsi o modalitate de a spune oamenilor noştri: Aşa ajungem la pace”, a spus el.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.