Zelenski s-a dezlănțuit în fața Congresului American, după ce SUA și NATO au trimis în Ucraina încă o „serie” de rachete sol-aer. „Vă cer să faceți MAI MULT!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Statelor Unite, în discursul rostit prin videoconferinţă în faţa membrilor Congresului, să ofere asistenţă suplimentară Ucrainei şi să impună noi sancţiuni Rusiei, pentru oprirea invaziei militare.

În cel mai întunecat moment pentru ţara noastră şi pentru întreaga Europă, vă cer să faceţi mai mult. Sunt necesare noi seturi de sancţiuni, constant, în fiecare săptămână, până când se opreşte aparatul rus de război”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit CNN, cerând retragerea tuturor companiilor americane de pe piaţa Rusiei. „Mă adresez preşedintelui Biden: sunteţi liderul unei naţiuni, unei măreţe naţiuni. Vă doresc să fiţi liderul lumii. A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii”, a continuat Zelenski.

Statele Unite şi NATO trimit sisteme de rachetă de tip sol-aer în Ucraina, anunţă miercuri un oficial american de rang înalt, relatează CNN. Este vorba despre sisteme mobile de apărare din epoca sovietică, de tip SA-8, SA-10, SA-12 şi SA-14, precizează acest oficial. Aceste sisteme au o rază de acţiune mai mică decât sisteme antiaeriene de tip S-300 cerute de Kiev.

Însă ele au o rază de acţiune mai mare decât rachetele mobile de tip Stinger furnizate anterior Ucranei şi îi oferă posibilitatea de a intercepta rachete de croazieră. Aceste sisteme din epoca sovietică provin de la parteneri NATO şi se află „pe drum”, precizează oficialul citat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *