Zelenski, din nou DEZLĂNȚUIT: „Ce face NATO? Este CONDUSĂ de Rusia?”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză furios Moscova de faptul că seamănă o ură profundă în poporul ucrainean, prin baraje constante de artilerie şi bombardamente aeriene care reduc oraşe ucrainene la ruină, ucid civili sau îi obligă să fugă în adăposturi, să caute mâncare şi apă, relatează The Associated Press.

Faceţi totul pentru ca poporul nostru să abandoneze limba rusă, pentru că limba rusă va fi asociată de-acum numai cu voi, cu exploziile şi cu crimele voastre”, denunţă într-o înregistrare video, difuzată în noaptea de sâmbătă spre duminică, şeful statului ucrainean.

Invazia rusă a Ucrainei s-a transformat într-un război de uzură, iar bilanţul morţilor creşte, în timp ce Moscova vrea să cucerească oraşe asediate. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care cere statelor membre NATO să trimită armament Ucrainei, cu care să înfrunte invazia rusă, pe care-l aşteaptă de „31 de zile”, de la începutul războiului rus, critică dur Organizaţia Atlanticului de Nord, întrebându-se dacă nu cumva este condusă de Rusia, relatează AFP.

„Avem nevoie de armament suplimentar. Noi trebuie să protejăm nu doar Ucraina, ci şi alte ţări din Europa de Est, ameninţate de o invazie rusă. Am spus clar acest lucru, în discuţiile noastre cu omologii noştri americani în Polonia”, a dat el asigurări într-o înregistrare video publicată sâmbătă seara.

„Ce face NATO? Este condusă de Rusia? Ce aşteaptă?”, a criticat el. „Care este preţul acestei securităţi? Este foarte specific. Sunt avioane pentru Ucraina. Sunt tancuri pentru statul nostru. este apărare antirachetă. Este armament antinavă. Este ceea ce au partenerii noştri. Este ceea ce este acoperit de praf în hangarele lor de stocare”, a declarat Zelenski.

Şeful statului ucrainean le-a cerut din nou occidentalilor 1% din avioanele şi tancurile NATO.

Noi nu am cerut mai mult. Şi nu cerem mai mult. Dar au trecut 31 de zile de când aşteptăm!”, a subliniat el. „Trupele ruse distrug tot ceea ce face din noi o naţiune, însă ele vor da socoteală”, a avertizat el.

Preşedintele ucrainean a cerut deja statelor membre NATO să furnizeze Ucrainei „un ajutor fără restricţie”, pentru ca aceasta să poată face faţă armatei ruse, pe care Kievul o înfruntă în prezent „în condiţii inegale”.

El a formulat această cerere într-un mesaj video adresat şefiior de stat şi de guverne NATO, reuniţi joi într-un summit extraordinar la Bruxelles. El a acuzat atunci Moscova de faptul că foloseţte bombe cu fosdor în Ucraina.

Rusia alimentează o periculoasă cursă a înarmării promovându-şi arsenalul nuclear, a denunţat sâmbătă Volodimir Zelenski, într-o intervenţie video la Forumul de la Doha, organizat de Qatar.

Ei se laudă că pot distruge cu arme nucleare nu doar o anumită ţară, ci întreaga planetă”, a denunţat Zelenski.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.