Zelca (SNPPC Constanța): „Domnule Vela, sunteți o RUȘINE de ministru!”

Tămbălău mare în Ministerul Afacerilor Interne de Ziua Națională a României pentru decorația acordată Gabrielei Cenușă-Sîia de președintele Klaus Iohannis, aceasta fiind decorată la propunerea ministrului Marcel Vela. Mai mult, Gabriela Cenușă Sîia, asistenta ministrului de Interne Marcel Vela, susține că nu a reușit să termine facultatea deoarece a fost obligată să muncească. Ea a menționat că nu a știut despre această medalie oferită de Klaus Iohannis până vineri, când ministrul Vela a anunțat-o. Medalia Națională „Pentru Merit” se acordă persoanelor fără studii superioare. Pentru studii superioare, se acordă Ordinul „Pentru Merit”. Iar Gabriela Cenușă a primit Medalia Națională „Pentru Merit” clasa a III-a. Practic, nu avea nevoie nici de studii superioare pentru a primi medalia.

Acum, după ce s-a uscat cerneala textelor pline de venin și de ură ale unora, îmi voi așterne și eu în liniște și decență opinia cu privire la modul în care unii sau alții înțeleg să facă portretul unui om. Că trăim într-o țară în care ești blamat orice ai face, am înțeles de foarte mult timp. Fac parte din generația născută în 1992, o generație care poate crede mai mult ca oricare alta în schimbare și în vremuri noi. România te învață că niciodată nu ești suficient de deștept, de frumos, de priceput, de decent, de NIMIC, pentru că…întotdeauna apare entitatea luminată și îți explică cum tu ești mic și prost. (…) Ce ne-a divizat oare atât de mult ca nație? Când am ajuns să privim cu atâta ură unii către alții? Când ne-am pierdut speranța de mai bine? Când ne-am pierdut speranța că putem reuși orice, indiferent de categoria socială din care facem parte? Oare atunci când scena politică ne-a arătat că în lumină nu pot reuși decât cei cu calități îndoielnice? ESTE POSIBIL! Acum voi scrie povestea mea. Pentru că atât mi-a rămas în apărarea mea. M-am născut în orașul Vaslui. Da, acel oraș de care multă lume râde. Niciodată nu am ascuns asta, pentru că eu chiar iubesc România, indiferent de locul unde se agață harta. Scriu acest text cu gândul la bunicii mei care m-au crescut și la părinții mei care au făcut sacrificii enorme pentru a fi un adult mai mult decât decent și care nu merită să citească și să vadă atât de mult rău. Am trăit drama copilului cu părinții plecați în diaspora, și nu un an doi… mulți ani”, a transmis, printre altele, asistenta.

Gabriela Cenușă este cea care a coordonat campania de informare a MAI. Clipul în care apar, printre alții, Simona Halep, Marcel Vela, Raed Arafat, Nelu Tătaru, Irina Rimes și Marcel Pavel a fost realizat de Gabriela Cenușă-Sîia. De asemenea, Gabriela Cenușă-Sîia coordonează și pagina de Facebook a Ministerului de Interne, pagină aflată pe primul loc în Monitorizarea on-line a Guvernului. Totodată, Gabriela Cenușă s-a implicat în campania cu Poliția Animalelor.

Acestea sunt realizările asistentei, care au produs iritare în sindicatele din MAI. Președintele SNPPC Constanța, Vasile Zelca, a trimis o scrisoare deschisă ministrului Vela, în care, pe lângă o mulțime de reproșuri, a concluzionat că este o rușine de ministru:

„Acordarea de titluri, însemne onorifice, decoratții, salarii de excelență, înaintările în grad înainte de termen au scopul de a motiva, recunoaște și respecta munca depusă de cel/cea nominalizat/ă la o asemenea onoare. Dar la ce să te aștepți de la niște mincinoși? Parcă acum un an și ceva asigurau, odată cu preluarea frâielor țării, că meritocrația va deveni principala resursă umană. În schimb, de un an de zile vedem cum carnetul de partid este cel care de fapt ajută la promovare. Și avem exemplele din Inspectoratele școlare, Apele Române, M.A.I. și câte or mai fi nedescoperite și neștiute. Politicul din ziua de astăzi micționează la propriu pe fundația civilizației, a „statului de drept”, a societății. În timp ce ai la dispoziție mii de polițiști și personal contractual cu cariere de peste 25 de ani, decorezi un angajat cu 6 luni vechime. Am solicitat public să ni se prezinte nota de fundamentare, să vedem și noi ce o califică pe „colega” noastră pentru această distincție. Vrem să știm ce trebuie să facem pentru a beneficia de un asemenea tratament. Domnule Vela, personal am absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat, am absolvit Școala de subofițeri de Poliție Vasile Lascăr Câmpina în 1996 și de atunci lucrez NUMAI în operativ. Apoi am absolvit cu diplomă de licență Academia de Poliție A I.Cuza București (aici recunosc că am greșit, deja drumul meu diferă față de cel al consilierei dumneavoastră). Am urmat cursurile postuniversitare tot la Academia de Poliție absolvind în  specializarea ȘTIINȚE POLIȚIENEȘTI. După încă 2 ani de studii, am absolvit cu diplomă cursurile de masterat specializarea Prevenirea și Combaterea traficului ilicit de droguri. Am în spate o carieră de peste 24 de ani de Poliție. Am lucrat agent de ordine, sectorist, șef zonă, agent la compartimentul mica criminalitate, ofițer la judiciar (furturi din auto), șef post Poliție comunală, șef secție Poliție rurală. Am soluționat mii de dosare penale, am arestat zeci de infractori. Iar ca mine, poate mai merituoși decât mine, sunt zeci, sute, mii de polițiști. Cunosc personal contractual cu activitate de zeci de ani în Poliția Română, care ar fi meritat o astfel de decorație. Pentru toți acești polițiști și personal contractual SUNTETI O RUȘINE DE MINISTRU!”, a transmis Vasile Zelca.

Medalia Națională „Pentru Merit” este o decorație națională, prima în ordine crescătoare din sistemul de decorații naționale, care se acordă persoanelor cu studii medii. La studii medii se dau medalii si cruci, la studii superioare se dau ordine sau ordine naționale. Fiecare tip de ordin sau ordin național are corespondent și un tip de medalie, iar „Clasa a III-a” reprezintă primul grad, debutul în acest tip de decorație.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.