Spread the love

Gafele succesive din ultimele zile ale ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, au fost taxate foarte dur, miercuri, de președintele Klaus Iohannis. Chiar înainte de o ședință a șefului statului cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri, printre care și Vela, Iohannis a spus că solicită revenirea asupra Acordului dintre MAI și BOR privind organizarea forțelor de ordine pe perioada sărbătorilor pascale. Imediat după anunțul privind semnarea acestui acord, polițiștii și jandarmii au fost supuși umorului public, fiind percepuți ca subordonați ai Patriarhiei.

Marți seară, Vela a invocat o alinare spirituală printr-un astfel de acord, iar reacția lui Iohannis a fost foarte dură. Miercuri după-amiază, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, ne-a precizat că ar fi fost firesc ca Vela să își prezinte demisia sau să fie demis. Ziua a trecut, însă nu a avut loc nici o demitere și nu a fost anunțat nici o demisie. Astfel, iritarea a sporit în cadrul Sindicatului, iar președintele SNPPC Constanța, Vasile Zelca, i-a solicitat ministrului Vela demisia din fruntea MAI.

„Ieri, speram cu toții că, pentru ultima oară, v-ați descalificat din nou din postura de ministru al Afacerilor Interne. Ați aruncat Poliția Română, Poliția de Frontieră Română și Jandarmeria Română într-o mizerie și mocirlă specifică politicului cu acel Acord încheiat cu BOR. Nici nu mai contează dacă ați mai făcut-o cu sau fără ştiința prim-ministrului, a Preşedintelui, a altcuiva. Adevărul este că v-ați comportat ca un vătaf, ca un stăpân de plantație sud-americană, premergător războiului de secesiune. Ați încercat în plină criză pandemică încă o lovitură personală de imagine, neținând cont de măsurile pe care tot dumneavoastră le-ați instituit. Nu este prima și probabil nici ultima dată când veți face aşa ceva. Dumneavoastră vă şade bine cu încălcarea legii, vedem doar cum mențineți în continuare inechitățile din sistemul de salarizare al polițistilor deşi există zeci de decizii definitive și executorii ale instanțelor, precum și o decizie a I.C.C.J. care dă dreptate polițiștilor în ceea ce priveşte salarizarea la nivel maxim. Dacă polițiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră, prin activitatea, sacrificiul, altruismul lor față de lege și țară, mai ales de la declanşarea crizei pandemice, au sporit încrederea cetățenilor României în M.A.I., dumneavoastră, aproape prin tot ce ați făcut în acest mandat, a avut drept scop distrugerea M.A.I. şi așa destul de încercat în ultimul timp. Antepronunțarea cu privire la vinovația polițiștilor de la Caracal, ne-a atras atenția chiar de la debutul mandatului dumneavoastră, asupra scopului dumneavoastră la conducerea acestui minister, scop care nu coincide cu menirea acestui minister: ORDINEA ȘI LINIȘTEA PUBLICĂ A ȚĂRII. Dumneavoastră ați venit să distrugeți și apoi să “reclădiți” totul după chipul, asemănarea, gândurile și probabil interesele dumneavoastră. Ați si atins parte din aceste interese când, profitând de starea de urgență, ați modificat Statutul Polițistului. Implicarea M.A.I. într-un Acord numai cu o anumită religie/confesiune religioasă (nici nu contează care) deschide o adevarată Cutie a Pandorei care, în nici un caz nu va duce la stoparea pandemiei. Motivarea că 85% din populație este creştin-ortodoxă nu face decât să spulbere mult vehiculatele concepte că suntem toleranți și egali în fața legii. Implicarea noastră în acest scandal mediatico-politico-religios, care nu are nici o tangență cu Legea 218/2002 R, cu Statutul Polițistului, cu atribuțiile de serviciu, cu scopul și menirea lor și nici cu fişa postului politiştilor, politiştilor de frontieră, jandarmilor, cere o reacție și consecințe. Domnule ministru Vela, pentru toate aceste gafe prin care ați adus prejudicii grave de imagine în special Poliției Române, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei Române și în general M.A.I., SNPPC B.T. I.P.J. CONSTANȚA vă cere DEMISIA!”, a transmis Vasile Zelca.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

One thought on “Zelca (SNPPC Constanța), către Vela: „Ați aruncat Poliția și Jandarmeria în MOCIRLA specifică politicului! DEMISIA!””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *