Zelca (SNPPC Constanța): „Actualul guvern face tot posibilul să demoleze sănătatea, educația și siguranța publică din România”

Drepturile bănești ale medicilor, profesorilor și polițiștilor, stabilite prin lege, sunt aspecte discutabile sau negociabile, consideră liderii sindicali din aceste domenii de activitate. Degringolada pe sistemul de pensii, vârsta de pensionare și constanta avertizare din partea guvernului de modificare radicală a legislației produc turbulențe în sistem. De exemplu, pe fondul discuțiilor privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru polițiști și întrucât actualul guvern va schimba condiţiile de pensionare, printre care şi mărirea vârstei de ieşire din sistem, oamenii legii au început să se pensioneze în valuri, imediat după 1 ianuarie 2020.

Pensionarea polițiștilor cu experiență va crea probleme uriașe în sistem. Pe de altă parte, încă din decembrie 2019, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a solicitat la Ministerul Finanțelor salarizarea pe 2020, impactul pe 2020, undeva la două miliarde de lei. Premierul Orban a promis îndeplinirea acestor solicitări, însă, în caz contrar, în această lună, SNPPC ar putea demara ample acțiuni de protest. Nervii se reflectă și la Constanța, unde președintele formațiunii locale a sindicatului, Vasile Zelca, a punctat faptul că actualul guvern pare că își dorește să fim cât mai bolnavi, analfabeți și infractori/victime.

„Observ cu o oarecare așteptare că actualul guvern face tot posibilul să demoleze sănătatea, educația și siguranța publică din România. Cum altfel s-ar putea traduce ultimele 3 luni, prin care acest guvern a făcut tot felul de eforturi pentru a tăia/a nu acorda pe viitor veniturile cuvenite doctorilor, profesorilor și polițiștilor prin lege? În calitate de lider sindical atrag atenția politicienilor aflați vremelnic la cârma țării, că lovind repetat în medici, profesori și polițiști, pun în pericol sănătatea, educația și siguranța românilor. Ori un guvern sănătos, exact asta face: se asigură că principalii piloni ai societății: sănătatea, educația și siguranța sunt solizi. Nu te poți juca cu viitorul țării. Lovind în medici, profesori și polițiști, lovești în sănătate, educație și siguranță. Actualul guvern pare că își dorește să fim cât mai bolnavi, analfabeți și infractori/victime, pentru că acesta va fi efectul actualei politici față de aceste categorii socio-profesionale”, a transmis Zelca.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *