Zeci de tineri din șapte țări europene, workshop la Primăria Constanța

Curioși să descopere mai multe lucruri despre orașul Constanța, dar și despre relația administrației locale cu tinerii, cei 35 de cursanți implicați în proiectul „Job Hunters”, finanțat prin programul Erasmus+, au făcut cunoștință cu viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu, gazda lor în incursiunea prin provocările și demersurile administrației publice locale.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit organizatorilor de la Youth Vision, în primul rând, fiind vorba despre un proiect ce are ca tematică antreprenoriatul social și descoperirea abilităților socio-profesionale care să-i ajute în viitor pe tineri să-și găsească mai ușor un loc de muncă sau să-și pună pe picioare propria afacere, ambele părți au împărtășit situația și problemele tinerilor din țările lor când vine vorba de găsirea unui loc de muncă, de șomaj și de oportunitățile pe piața muncii.

„Tinerii europeni au aflat că municipalitatea se preocupă constant de soarta și viitorul tinerilor constănțeni și îi încurajează pe aceștia să se dezvolte și să performeze în țara lor. Un exemplu în acest sens vine chiar din interiorul administrației locale, unde în ultimul an, s-au făcut foarte multe angajări din rândul tinerilor. Oportunități de viitor pentru tineri vin și din Portul Constanța, le-a transmis viceprimarul Costin Răsăuțenu invitaților, port ce se află într-o continuă dezvoltare”, au precizat organizatorii.

De asemenea, alte subiecte dezbătute în cadrul vizitei de lucru au fost legate de istoria orașului Constanța, de clădirile vechi din zona peninsulară, de evenimentele dedicate tinerilor, organizate pe plajă cum ar fi Neversea, Sunwaves, dar și despre evoluția carierei tânărului viceprimar de la malul mării.

Nu este suficient să fiți curajoși în a spune ce gândiți. Trebuie să vă implicați serios în viața politică a comunității și să rămânenți perseverenți în ideea de a îndrepta ceea ce considerați că este strâmb”, le-a transmis tinerilor europeni viceprimarul Costin Răsăuțeanu.     

Suntem la a 3-a vizită cu un grup de tineri sosiți prin programul Erasmus+ și plecăm cu multe informații interesante, dar și sfaturi pe care tinerii le-au apreciat”, a declarat Daniela Enescu, președinte Asociația Youth Vision Constanța.

rasauteanu enescu
Viceprimarul Costin Răsăuțeanu și Daniela Enescu

Cei 35 de tineri din șase țări europene (Estonia, Italia, Spania, Ungaria, Macedonia și Polonia) vor încheia experiența Erasmus+ la Constanța, pe 28 martie. În această perioadă (20-28 martie), ei vor interacționa cu persoane din medii diverse, vor participa la activități și seminarii de dezvoltare socio-profesională și vor dobândi abilități care să-i plaseze mai ușor pe piața muncii sau antreprenoriatului. Proiectul “Job Hunters” se desfășoară în parteneriat cu Asociația Youth Vision Constanța.

youth vision erasmus 1
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *