Zeci de preoți constănțeni au donat sânge. „Trebuie să asigurăm necesarul de sânge aproapelui aflat în suferință”

40 de preoți din Arhiepiscopia Tomisului au răspuns, joi, prezent la chemarea de a dona sânge, în cadrul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța.

Acțiunea face parte dintr-un șir de donații desfășurate regulat în Arhiepiscopia Tomisului,  în cadrul protocolului de colaborare încheiat anul trecut cu CRTS Constanța, care are două obiective majore:

1. Îmbunătățirea răspunsului cetățenilor județului la nevoia tot mai crescândă de sânge și componente sanguine necesare tratamentului transfuzional;

 2. Diseminarea informațiilor privind deschiderea centrului de recrutare donatori de celule stem din cadrul CRTS Constanța.

preoti biserica donare sange 2

Doamna Dr. Alina-Mirella Dobrotă, director CRTS a subliniat faptul că „parteneriatul încheiat cu Arhiepiscopia Tomisului a reprezentat realizarea unui obiectiv dorit din 2001, respectiv colaborarea cu Biserica în activitatea complexă de promovare a donării de sânge, de transmitere a mesajului către oameni privind necesitatea de a dona sânge pentru a-i ajuta pe pacienți.  A fost o bucurie pentru că am reușit. Anul trecut am avut alături de noi atât reprezentanți ai Arhiepiscopiei cât și ai autorităților locale, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de sânge și am organizat, cu parohiile din județ, acțiuni de donare de sânge.”

Părintele Cezar Axinte, unul dintre donatori, a arătat că „să donezi sânge înseamnă Evanghelia pusă în lucrare. Este definiția creștinului, să te pui în stare de jertfă pentru aproapele tău. Deși noi nu știm unde merge sângele acesta,  este foarte bine că nu știm,  tocmai din pricina prejudecăților pe care le are omul.  Ne bucurăm că poate să ajungă la orice om de orice culoare,  etnie, religie și așa mai departe. Asta arată universalitatea ortodoxiei și frumusețea ei, că Dumnezeu este dragoste și a fi creștin înseamnă să iubești.”  

De la începutul parteneriatului, Arhiepiscopia Tomisului a organizat 21 de acțiuni de donare de sânge, cu aprox. 800 de unități donate. Acțiunile de donare vor continua.

Rugămintea preoților către credincioși este aceea de a sprijini constant, prin donare,  eforturile CRTS Constanța de a asigura necesarul de sânge aproapelui aflat în suferință. La rândul său,  CRTS Constanța roagă pe donatori să se prezinte la Centru în timpul săptămânii.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.