Zeci de pomi plantați de RAEDPP Constanța în campusul social Henri Coandă

Mai multe străzi din Campusul Social „Henri Coandă”, administrat de RAEDPP Constanța, beneficiază de acum înainte de aliniament de arbori, în urma unei acțiuni de plantare care a avut loc marți, 11 mai 2021. Acțiunea a fost derulată împreună cu Primăria Municipiului Constanța, cu sprijinul companiei Glovo, care a pus la dispoziție 53 de copaci tineri din speciile frasin, paltin argintiu și tei. Aceste specii se adaptează mediului din orașe și oferă un peisaj frumos atunci când sunt plantate pentru aliniamente stradale.

Potrivit Regiei, arborii proaspăt plantați nu doar că vor înfrumuseța Campusul, ci vor spori totodată confortul locuitorilor și al pietonilor:

Este ultima sută de metri când mai putem planta în perioada aceasta. Activitatea face parte dintr-o amplă acțiune de integrare socială. Aceasta, din punctul nostru de vedere, se situează pe două paliere: palierul educativ, campania de plantare a arborilor având un caracter educativ și al doilea palier, unul coercitiv. În acest moment montăm în Campusul Social Henri Coandă un sistem de supraveghere format din 297 de camere, împărțit în 33 de subsisteme, conectat la un dispecerat, la un centru de comandă și control, conectat la rândul său la dispeceratul de ordine publică al Poliției Locale și la Poliția Națională“, a precizat directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.