Zeci de mii de oameni vor rămâne fără loc de muncă: Meseriile care vor DISPĂREA complet în urma digitalizării

Vechile joburi dispar pe bandă rulantă pentru că avansul tehnologiei schimbă societatea în profunzime, aşa că şi alte meserii vor dispărea, din cauza digitalizării. Casierii vor fi înlocuiți de case de marcat self-pay, maşinile nu vor mai avea nevoie de şoferi, iar mâncarea va veni la fereastră, cu drona. În viitor, vor fi mult diferite față de ceea ce știm acum. Mai exact, multe meserii vor avea legătură directă cu partea digitală, cu IT-ul. Avem și câteva exemple.

Joburile care se vor transforma

Analistul de date – acesta analizează și procesează informațiile stocate într-un server. Putem spune că este arhivistul de pe vremuri. La fel avem agentul de vânzări digital și marketing online, putem spune că este agentul de publicitate care venea și băga pliantul în cutia poștală.

Digital transformation – cel care se ocupă de digitalizarea proceselor într-o companie. Vor fi acești ingineri tehnici. Evoluţia tehnologiei înseamnă, printre altele, apeluri video la mii de kilometri distanţă, zborul cu avionul şi internetul.

Evoluţia tehnologiei a creat multe locuri de muncă, însă, în prezent, din cauza vitezei cu care se dezvoltă partea digitală cât și a vitezei cu care apar noile meserii, mulți oameni nu pot ține pasul. Varianta optimistă este că vechile meserii nu vor fi şterse din nomenclator, ci vor avea o nouă formă.

Aș prefera să zic că joburile nu vor dispărea, ci se vor transforma. În 5-10 ani, cu ajutorul tehnoliogiei, noi vom fi niște manageri ai unor roboți care ne vor ajuta să facem lucruri pe care le făceam înainte mai eficient și mai eficace”, spune Simona Mincu, director de marketing al unei platforme de recrutare.

Joburile care vor dispărea în viitor

Meseria de casier începe ușor, ușor să fie înlocuită de casele self pay, care îți oferă libertatea de a-ți scana și plăti singur produsele. Și meseria de livrator va dispărea în viitor.

În Statele Unite sunt testați roboți livratori care au făcut deja peste 2 milioane de livrări. Nici șoferii de taxi nu vor scăpa. În mai multe orașe, precum Dubai sau San Francisco, sunt testate deja taxiurile autonome.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *