WhatsApp: Funcţia care şterge automat mesajele după ce sunt vizualizate, disponibilă pe iPhone

„Disappearing messages”, funcţia care şterge automat mesajele după ce sunt văzute, este disponibilă, în versiunea beta, pe iPhone. WhatsApp extinde testarea funcţiei de ştergere a mesajelor imediat după ce sunt văzute. Lansată luna trecută în versiunea beta a aplicaţiei de Android, această facilitate poate fi acum folosită şi în versiunea beta de iOS.

„Disappearing messages” este cea mai recentă funcţie de protejare a intimităţii – o nişă pe care WhatsApp pune mare preţ în ultima vreme, pentru a încerca să se distanţeze de imaginea negativă pe care compania-mamă, Facebook, o are când vine vorba da intimitate.

Aceasta nu trebuie confundată cu altă funcţie de ştergere automată a mesajelor care există în WhatsApp. Noua opţiune şterge mesajele imediat după ce sunt văzute, în vreme ce cea veche permite alegerea unui anumit interval de timp după care să se şteargă mesajele. De altfel, noua facilitate vizează mesajele multimedia – imagini şi clipuri video. Când primeşte un mesaj pe care expeditorul l-a configurat să se şteargă după ce este văzut, destinatarul va putea vedea în cadrul mesajului simbolul unui cronometru.

La fel ca pe Android, pe iPhone există problema capturilor de ecran – utilizatorii pot face o captură de ecran pentru a salva mesajul şi după ştergerea din WhatsApp a acestuia. Asta înseamnă că expeditorul nu poate avea încredere deplină că imaginea sau clipul va fi văzut doar de către destinatar. Lansarea oficială a acestei facilităţi, este, cel mai probabil, o chestiune de câteva luni.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *