Vremuri grele pentru Mazăre și în dosarul Polaris. La ÎCCJ: „A avut o conduită de sfidare a Justiției”

Magistrații Înaltei Curți au decis, marți, să mențină arestul preventiv pentru Radu Mazăre, pe o perioadă de 60 de zile, începând din 6 iunie și până în 4 august, decizia nefiind definitivă. Măsura preventivă este dispusă în dosarul Polaris, în care fostul edil are o condamnare în primă instanță.

La ședința de marți, avocații lui Radu Mazăre au solicitat revocarea arestului preventiv dispus în dosarul Polaris, deoarece scopul măsurii nu mai poate fi atins, întrucât fostul primar al Constanței se află deja sub puterea unei decizii privative de libertate.

La rândul său, procurorul a cerut respingerea cererii avocatului: „În decembrie 2018, a părăsit teritoriul României deși s-a aflat sub o măsură preventivă. A avut o conduită de sfidare a justiției. Cauza nu e definitiv soluționată. Inculpatul a reușit să fie adus în țară cu intervenția organelor competente!”

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, extrădat din Madagascar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în alt dosar, cel al retrocedărilor, este încarcerat la Penitenciarul Rahova. În dosarul Polaris, Mazăre a fost condamnat, în primă instanță, la 9 ani şi 10 luni ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.