VREMURI GRELE pentru Dăncilă: Judecătorii au AMÂNAT validarea Congresului, Dragnea CONTESTĂ din pușcărie alegerea conducerii PSD!

Viorica Dăncilă a fost aleasă în Congresul PSD din 29 iunie a.c. în funcția de președinte al PSD, dar alegerea s-a făcut în baza unui nou statut al partidului, adoptat chiar în cadrul aceluiași Congres. Potrivit legii, statutul partidului trebuie validat judecători. Astfel, statutul PSD a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul București, dar în data de 22 iulie această cauză a fost amânată.

CITEȘTE ȘI:

În cursul acestei zile, judecătorii de la Tribunalul București au cerut acte suplimentare de la PSD și nu au luat nici o decizie în ceea ce privește statutul partidului. Practic, în acest moment, Viorica Dăncilă nu este președinte plin al PSD ci doar președinte interimar, ca urmare a deciziei CEx care a succedat condamnării lui Liviu Dragnea.

Din perspectiva actualei conduceri a PSD, solicitarea adresată instanței de Liviu Dragnea este „o aberație”, fiind punctat faptul că instanța a rămas joi în pronunțare.

CITEȘTE ȘI:

Dragnea atacă din pușcărie

Totodată, fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a depus în instanță o cerere de intervenție, în calitate de intervenient principal, în contradictoriu cu PSD, pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD.

În cererea depusă în instanță, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de înscriere în Registrul partidelor politice de la Tribunalul București a rezultatului alegerii ca președinte al PSD a Vioricăi Dăncilă „pe motiv de ilegalitate și nestatuaritate a alegerii, datorită faptului că alegerea sa ca Președinte al PSD s-a făcut de către delegații la Congresul PSD din 29 iunie în baza modificărilor de Statut votat tot în acel Congres dar neînscris la Tribunalul București”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.