Vremuri grele pentru Chelaru: Apel din cadrul alianței USR-PLUS Năvodari, de „unificare a dreptei”

În ciuda negocierilor greoaie de la nivel central între partidele de dreapta, în teritoriu se fac și se desfac tot felul de scenarii, toate având ca scop formarea unei majorități în viitoarele consilii locale. Astfel, se duc negocieri intense între PNL, USR – PLUS și PMP în tot județul Constanța.

Vineri a venit rândul celor de la Năvodari, unde candidatul desemnat de PLUS pentru alegerile locale din acest an, Gheorghe Timofei, a anunțat un plan pentru acest oraș, punctând faptul că nu ar trebui să se acorde o importanță deosebită cercetărilor sociologice, ci năvodărenii să fie chemați și implicați în dezbateri, pe fondul alăturării tuturor forțelor anti PSD, pentru ca primarul Florin Chelaru să fie debarcat.

„Urmează o perioadă de negocieri între forțele de dreapta, anti-PSD, pentru desemnarea unui candidat comun. Care ar trebui să fie acesta? Pentru că noi nu credem că aceste alegeri trebuie să fie făcute în spatele unor uși închise, dorim să deschidem larg porțile dezbaterii și să ne prezentăm argumentele către adevărata forță capabilă să înfrângă PSD la Năvodari: electoratul. Ce spun sondajele? Nimic. În acest moment, nu există niciun sondaj public, asumat de vreun partid și realizat de vreun institut de studii sociologice. PLUS preferă să investească puținul de care dispune pentru a angrena năvodărenii în dezbateri, pentru a-i informa în legătură cu programul nostru politic pentru Năvodari, nu pentru a genera confuzie în rândul lor. Există un moment în care credem și acela este ziua votului. Până atunci, datoria noastră este aceea de a oferi candidați buni, programe politice realiste și soluții concrete, nu de a păcăli prin jocuri de culise electoratul. În concluzie, PLUS consideră că o candidatură a domnului Timofei Gheorghe din partea Alianței USR PLUS, cu o campanie puternică la nivelul orașului Năvodari, prin implicarea tuturor năvodărenilor cu adevărat sătui de PSD și de administrația baronizată a vechilor partide, poate asigura victoria la alegerile locale de anul acesta. Vedem asta ca pe o propunere solidă, dublată de un program consistent și realist, întărită de o garnitură de consilieri capabili și gata de treabă. Ne dorim ca și celelalte forțe anti-PSD să ni se alăture. Să vină la masa negocierilor cu propuneri concrete pentru năvodăreni, pe care să le putem materializa în viitorul mandat, împreună. Să ne punem împreună priceperea și oamenii capabili în slujba cetățenilor, nu în slujba intereselor de partid. Facem apel la rațiune și la onestitate! Ar fi pentru prima dată în orașul nostru când un candidat la funcția de primar ar fi decis de către alegatori prin alegeri primare. Am da dovada, astfel, că suntem pe un drum bun în ceea ce privește democrația noastră”, au transmis reprezentanții PLUS Năvodari.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *