Asociația Elevilor din Constanța (AEC) anunță o nouă victorie pentru elevii din județul Constanța. Elevii din Medgidia vor beneficia de burse, după ce AEC a câștigat în luna februarie procesul împotriva autorităților locale. În luna noiembrie a anului trecut, AEC a acționat în instanță 12 localități pentru refuzul constant de a acorda burse elevilor. Printre acestea se număra și Municipiul Medgidia, condusă de Valentin Vrabie.

La începutul anului, demersul elevilor reprezentanți se dovedea a fi unul de succes, Consiliul Local Medgidia fiind obligat să respecte dreptul elevilor și să acorde bursele pe semestrul al II-lea, dar și retroactiv pentru primul semestru, prin decizia Tribunalului Constanța.

Medgidia era singurul municipiu din județul Constanța care nu acorda elevilor burse de merit, de performanță, de studiu și sociale, fără a respecta astfel obligațiile prevăzute de Legea educației naționale nr.1/2011.

În urma ședinței de Consiliu local din data de 30 iunie, a fost emisă hotărârea privind aprobarea numărului și a cuantumului burselor ce se vor acorda elevilor din învățământul preuniversitar de stat, pentru anul școlar 2019-2020.

Reprezentanții elevilor se bucură de reușită, dar nu pot nega faptul că primarul localității a refuzat să respecte legea, criticând acțiunile întreprinse de AEC și invocând lipsa banilor în repetate rânduri.

„De la bun început legea a fost de partea noastră, acesta este motivul pentru care am pornit încrezători și nu am închis ochii atunci când primeam diferite scuze de la primarii localităților. În Medgidia ne-am lovit de lipsa interesului autorităților de fiecare dată, ba chiar ne-au fost aduse acuzații când am ridicat problema burselor școlare. Sperăm ca la finalul anului să nu mai existe localități în care să nu se acorde  burse. În final, ne bucură faptul că elevii vor beneficia de banii meritați și că am arătat că putem schimba în bine educația din comunitățile noastre”, a spus președintele AEC, Sabina Spătariu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *