Spread the love

Luminița Vlădescu nu mai este viceprimar (PSD) al municipiului Medgidia, după ce prefectul George Niculescu a emis un ordin de demitere în baza unei decizii definitive a instanței care a constatat incompatibilitatea acesteia.

Autoritatea Națională de Integritate a constatat faptul că Luminița Vlădescu a deținut smultan funcția de viceprimar și funcțiile de administrator al S.C. Consult Contab A.L.M. S.R.L.(în perioada 22 iunie 2012 – 13 februarie 2013) și membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Tehnic Nicolae Titulescu Medgidia (în perioada 23 august 2012 – 03 iulie 2014). Luminița Vlădescu a încălcat în acest fel, potrivit ANI, dispozițiile legii 161/2003 privind asigurarea transparenței și sancționarea corupției.

Vlădescu a contestat raportul ANI. Curtea de Apel București a respins în primă instanță contestația viceprimarului, pentru ca, în recurs, Înalta Curte de Casație și Justiție să anuleze în parte raportul ANI, considerând că singura incompatibilitate în care s-ar fi aflat Luminița Vlădescu este în raport cu acea calitate de membru în Consiliu de Administrație al liceului.

Prefectul George Niculescu nu a așteptat motivarea instanței pentru a înțelege ce are de făcut și a dispus suspendarea viceprimarului PSD din funcție. Totodată, Niculescu a vacantat locul de consilier local al Luminiței Vlădescu, deși legea nu prevede așa ceva.

Zelul prefectului Niculescu are o explicație. Una politică. Om fidel de partid – care i-a oferit funcția de prefect, lui Niculescu i-a venit vremea întoarcerii favorurilor. Primarul Valentin Vrabie este membru PNL, iar Luminița Vlădescu nu este doar viceprimar, ci principalul contracandidat al lui Vrabie la Medgidia la alegerile locale din această vară.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *