Spread the love

A început o săptămână de foc pentru premierul desemnat, Ludovic Orban. Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului s-au reunit, luni, începând cu ora 12:00, pentru a stabili calendarul de învestire a Guvernului Orban.

CITEȘTE ȘI:

Premierul desemnat a solicitat Parlamentului permisiunea de a fi prezent la această ședință pentru a argumenta propunerea de calendar. Președintele PNL propune ca audierea miniștrilor desemnați să aibă loc marți, iar votul de încredere în Plenul reunit al Parlamentului să fie dat miercuri. Detaliat, astfel:

Luni, 28 octombrie-convocarea ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului

Marți, 29 octombrie-programarea audierilor miniștrilor desemnați în ședințele comune ale comisiilor permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competență a viitorului ministru

Miercuri, 30 octombrie, începând cu ora 10:00-convocarea ședinței comune de plen a Camerelor Parlamentului în vederea acordării votului de încredere Guvernului

Propunerea PNL pentru audierea miniștrilor și votul de învestitură a guvernului Ludovic Orban a picat luni, la vot, în conducerea Parlamentului. Au fost 13 voturi împotrivă și doar 11 pentru. A lipsit Tanczos Barna de la UDMR, cu care liberalii puteau face 12 voturi, iar parlamentarul PRO România s-a abținut. În urma discuțiilor PSD – PNL după vot, s-a stabilit ca audierea miniștrilor propuși să facă parte din noul guvern să aibă loc marți și miercuri, de la 09:00, iar votul de învestitură din plenul reunit să se țină lunea viitoare, pe 4 noiembrie, de la 14:00.

Cei de la PRO România consideră că tot ceea ce se întâmplă în aceste zile este un blat între PSD și PNL, pentru ca guvernul să nu fie învestit până în 10 noiembrie, când va avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale, așa cum a precizat Victor Ponta. PRO România consideră că nu se dorește un guvern până în ziua alegerilor, așa cum ne-a precizat și deputatul constănțean al PRO România, Mircea-Titus Dobre.

„Normal că este un blat, se și vede. Cine ar fi vrut un guvern joi, de Halloween? Va fi o amânare și pe 4 noiembrie, pentru că să fim serioși: nu are cum să treacă! Mai mult, Orban e deja pregătit pentru Halloween, el este deja în costum! Nu se vrea un guvern până la alegeri”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

Potrivit calculelor făcute de Ludovic Orban, acesta are până în prezent 225 de voturi de la partidele care au anunțat susținerea pentru învestirea Guvernului său. El a afirmat că are angajamente și de la alți nouă parlamentari și că, totodată, continuă negocierile, inclusiv cu PRO România.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *