Votul multiplu și eliminarea adversarilor i-au rezolvat problema lui Putin: Rusia Unită, peste 42% la alegerile parlamentare

Partidul aflat la putere în Federaţia Rusă, Rusia Unită, se află în fruntea alegerilor legislative, desfăşurate de vineri până duminică, potrivit primelor rezultate anunţate cu câteva minute după închiderea ultimelor birouri de vot, un scrutin din care opoziţia anti-Kremlinului a fost practic exclusă. Partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Puțin este pe cale să câștige o majoritate puternică în Parlament. După numărarea a 19% din voturi, Rusia Unită are 42,5%, urmată de Partidul Comunist cu 23,2% din voturi, potrivit The Moscow Times.

Duminică seară, formaţiunea preşedintelui rus Vladimir Putin acumulase 38,75% din voturi, conform rezultatelor obţinute după deschiderea buletinelor în 9% din birourile de vot, conform Comisiei Electorale Centrale. Partidul Liberal Democrat (LDPR) al lui Vladimir Jirnovski acumulase 9,67%, în timp ce o formaţiune recent apărută pe scena politică rusă „Oamenii noi”, a proprietarului Faberlic, Aleksei Neceav, obținuse 7,90 % din sufragii, situându-se înaintea partidului Rusia Justă, care a acumulat 6,68% din voturi, conform agenţiilor de presă ruse.

La precedentele alegeri legislative în 2016, Rusia Unită obţinuse 54,2%, în timp ce Partidul Comunist – 13,3%, aceştia din urmă par să-şi fi îmbunătăţit scorul la actualul scrutin. Opoziţia anti-Putin a fost practic exclusă de la aceste alegeri. În replică, simpatizanţii opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi au chemat alegătorii să voteze pentru candidaţii cei mai bine poziţionaţi pentru a-i învinge pe cei ai Rusiei Unite, adeseori comunişti. Ultimele secţii de votare s-au închis la 18:00 GMT în Kaliningrad, o enclavă rusă în Europa, încheind un maraton electoral de trei zile. Rusia se întinde pe 11 fusuri orare.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Votul multiplu și eliminarea adversarilor i-au rezolvat problema lui Putin: Rusia Unită, peste 42% la alegerile parlamentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *