Votul în Parlament pentru Guvernul Cîțu pe 12 MARTIE

Votul în Parlament pentru Guvernul Cîțu va fi dat joi, de la ora 16.00, au decis, luni, Birourile permanente reunite. În aceeași zi este așteptată Curtea Constituțională să se pronunțe asupra ordonanței de urgență privind anticipatele.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că PSD va fi prezent joi în Parlament, dar nu va vota Guvernul Cîțu. Ciolacu l-a invitat pe liderul PNL, Ludovic Orban, să iasă în fața românilor să își asume responsabilitatea că este nevoie de un guvern legitim pentru a gestiona criza privind coronavirus.

CITEȘTE ȘI:

În cadrul PSD am luat o decizie politică clară că nu vom vota Guvernul Cîțu. Acest guvern, din punctul nostru de vedere, nu merită să fie votat. Responsabilitatea creării unei majorități este a PNL. PSD este o minoritate în Parlament. Buna credință a PNL se va vedea dacă joi la ora 16.00 va vota la vedere. Gestionarea crizei coronavirusului în acest moment este a PNL. Alături de colegii mei, am hotărât toți să fim prezenți joi la ora 16.00 la ședința de învestire a Guvernului Cîțu. Vedem cum evoluează lucrurile și vom decide în interiorul partidului. După ce răspunde dl Orban dacă votează sau nu, o să răspund și eu cum votăm”, a spus Ciolacu.

Sub pretextul alertei cu coronavirus din România, PRO România se pregătește să asigure votul pentru instalarea guvernului Cîțu la Palatul Victoria. Anunțul a fost făcut, luni dimineață,  de către președintele partidului, Victor Ponta, care a precizat că este nevoie de un guvern cu puteri depline, care să poată lua măsurile necesare pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus.

Preşedintele USR, Dan Barna,  a transmis duminică faptul că este dispus să renunțe la alegerile anticipate, ceea ce ar însemna un vot pentru guvernul Cîțu.

„Suprapunerea unei crize politice peste o iminentă criză de sănătate publică riscă să reducă la cote periculoase încrederea cetățenilor în stat. Trebuie să punem rapid punct crizei politice, instalând un guvern cu puteri depline care să poată să gestioneze cu responsabilitate și autoritate situația generată de răspândirea coronavirusului. Aceasta este astăzi preocuparea principală a fiecărui român. Da, avem în continuare rezerve față de unii dintre membrii cabinetului propus de Florin Cîțu. Da, credem că programul de guvernare poate fi mai bun și nu, nu am renunțat la niciunul dintre proiectele noastre. Însă a fi politician responsabil înseamnă și să ai capacitatea de a înțelege la timp prioritățile cetățenilor. Iar prioritatea numărul unu astăzi este sănătatea publică”, a transmis Dan Barna.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *