VOT UNANIM în BEx: Nicolae Ciucă, premierul propus de PNL! Va conduce și negocierile cu PSD, în locul lui Cîțu

Liderii PNL au decis joi, în ședința Biroului Executiv Național, propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru. Ciucă va conduce negocierile cu PSD, care vor fi reluate la ora 16. La ședința BEx, Florin Cîțu a fost cel care l-a propus pe Nicolae Ciucă. Guvernul Ciucă va fi votat săptămâna viitoare, joi, 25 noiembrie, susțin surse politice. Nicolae Ciucă este acceptat și de PSD. Zilele următoarele, președintele Klaus Iohannis va convoca partidele la consultări, la Palatul Cotroceni.

Liberalii au votat în unanimitate, în ședința BEX, propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru. Propunerea ar fi fost făcută chiar de președintele partidului Florin Cîțu, susțin surse participante la ședință. De la ora 16, PNL și PSD reiau negocierile pe programul de guvernare. Negocierile vor fi conduse de Nicolae Ciucă. 

Votul din BEx al PNL a mai vizat două aspecte. Pe de-o parte, Ciucă o să conducă delegația PNL care merge la consultări la Palatul Cotroceni, chiar dacă din delegație o să facă parte și șeful PNL. De asemenea, liderul partidului, Florin Cîțu, le-a propus colegilor ca premierul propus să fie cel care să se ocupe de formarea Guvernului, nu șeful de partid.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *