Vot POZITIV și pentru Gabi Firea, pentru Ministerul Familiei: RESPINGE interzicerea avortului! Despre educația sexuală: Doar cu acordul părinților și de la o anumită vârstă

Gabriela Firea a primit miercuri aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Familiei, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Candidatul propus de PSD la Ministerul Familiei, Gabriela Firea, a declarat miercuri, la audierea sa in comisiile parlamentare de specialitate, că este de acord ca elevii să beneficieze de educație sexuală, însă cu acordul părinților și doar de la o anumită vârstă.

Susțin cu tărie, am și eu copii de 6 ani, 9 ani și 25 de ani, ca toți copiii să beneficieze de educație sanitară care să cuprindă și noțiuni care să se refere la sexualitate, dar să fie realizată de medici, psihologi, și cu aportul familiei, este foarte important. Nu am înțeles de ce s-a insistat ca elevii să poată beneficia de aceste informații fără ca părinții să știe de ele. Nu cred că un părinte responsabil poate fi împotrivă. Și e esențial la ce vârstă se realizează această educație. Sunt de acord să gasim cele mai bune formule astfel încât să avem cât mai puține mame minore în România dar fără a afecta în vreun fel la nivel emoțional copilăria”, a afirmat Firea.

Ministrul susținut de PSD să preia portofoliul Familiei, Gabriela Firea, a afirmat miercuri, la audierea sa în comisiile de specialitate din Parlament, că nu ar susține o lege anti-avort.

„Întotdeauna voi milita pentru drepturile femeilor, ele să decidă și să dispună de propria lor viață și de propriul corp, dar voi milita de asemenea ca toate femeile să aibă acces la servicii medicale de calitate, de îndrumare, astfel încât alături de persoane din familie, și de ce nu alături de duhovnic, să ia cele mai bune decizii pentru viața lor. Sunt pentru libertatea de decizie a fiecărei persoane în parte. Nu contravine cu dorința mea imensă ca natalitatea să crească, dar nu cu orice risc și nu de orice manieră, să nu ne întoarcem la vremurile de dinainte de Revoluție”, a declarat Firea.

Deputatul Violeta Alexandru i-a spus, miercuri, Gabrielei Firea, susținută de PSD să fie ministru al Familiei, că este ironic cum președintele Klaus Iohannis o să o numească în funcție după ce în campania prezidențială din 2014, ea l-a acuzat pe Iohannis că nu are copii.

O să fiu foarte directă, pare vi s-a creat un minister, tot ce dvs ați spus poate fi făcut de alte ministere, fără probleme. Partea de creșe la Ministerul Dezvoltării, deductibilitatile la Finanțe. Ca să vedeți ce ironie, dl președinte Iohannis vă va numi chiar pe dvs ministrul Familiei, pe dvs care îi spuneați că o familie nu e normală dacă nu are copii. Ca să vedeți ce ironie”, i-a zis Violeta Alexandru lui Firea.

În 2014, când era purtătorul de cuvânt al campaniei prezidențtiale a PSD, Gabriela Firea l-a atacat pe candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, pe motiv că nu are copii. „Din punctul meu de vedere, a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci și a avea copii… Nu ești un om complet fără să crești un copil și consider că mai ales acea afirmație pe care a făcut-o, să spunem din greșeală, dar ea rămâne în spațiul public, și anume, că neinvestind în educația copiilor a investit în imobiliare, dl. Iohannis practic a spus ceea ce gândea, că, într-un fel, pune mai mult preț pe investiția în imobiliare decât în educația copiilor. Victor Ponta este un bun familist, este căsătorit, are un băiat, Andrei, are o fetiță, Irina, și sunt convinsă că-și mai doresc Daciana și Victor copii și eu le urez, ca mamă deja a trei copilași, să mai aibă”, a spus Gabriela Firea.

Ea l-a acuzat pe Iohannis ca nu a înfiat un copil: „Nu toată lumea poate să aibă în mod natural copii, pentru că pot să apara probleme de sănătate, dar poți să înfiezi un copil dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere și mai ales că, din perspectiva financiară, nu cred că se punea problema ca familia Iohannis să nu poată să îngrijească unu-doi copii”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *