Spread the love

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii adiovizualului a fost inițiată de deputații PMP Emil Pașcan și Robert Turcescu (deputat de Constanța) și are ca scop reglementarea domeniului audiovizual cu privire la comunicările necomerciale. Reținem cu toții mesajele de tip „pentru sănătatea dumneavoastră, consumați zilnic fructe și legume” sau „evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi”. În acest registru, cei doi deputați vor să acopere și zonele economice sau de schimbări climatice.

„Pornind de la schimbările climatice tot mai evidente, propunerea introduce în sarcina tuturor furnizorilor de servicii media audiovizuale obligația de a difuza anunțurile referitoare la fenomenele hidrometeorologice periculoase, emise de ANM și de Institutul Național de Hidrologie. (…) România a rămas descoperită, lipsită de imunitate economică, fiind necompetitivă, nepregătită instituțional și evident incapabilă să facă față asalturilor capitalurilor externe și rețelelor economice de succes ale globalizării”, se arată în expunerea de motive a lui Pașcan și Turcescu, cărora li s-au alăturat alți 21 de deputați și senatori PMP.

Astfel, prin votul favorabil de miercuri, vom vedea în curând la TV următoarele mesaje: „Pentru sănătatea economiei naționale, cumpărați produse fabricate în România!” și „Pentru un mediu sănătos, învățați copiii să respecte natura!”.

„Este un proiect care, dacă va deveni lege, va promova mesaje cu caracter necomercial prin intermediul media, pe de-o parte de protejare, iubire a naturii, pe de altă parte de promovare a produselor românești!”, a spus Emil Pașcan, după votul final.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii adiovizualului a fost adoptată cu 273 de voturi pentru, un singur vot împotrivă și șase abțineri. Senatul este forul decizional în acest caz.

CITEȘTE ȘI:

Sistemul de alarmare este pe butuci. Se schimbă legea audiovizualului: „Educarea desfășurată de IGSU nu este suficientă. Presa scrisă și TV să transmită alerte din 5 în 5 minute”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *